Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На обслуговуванні територіального центру перебуває понад одна тисяча людей

Дата: 08.02.2018 12:04
Кількість переглядів: 477

Фото без описуПро роботу Білоцерківського районного територіального центру надання соціальних послуг розповідає директор центру Віктор Горовий.  За його словами, протягом 2017 року проводилась робота серед населення району по виявленню осіб, які потребують соціального обслуговування для надання їм необхідних соціальних послуг. Наразі чисельність виявлених осіб, які потребували соціального обслуговування, становить  1070 осіб.

«В районі майже третина населення це люди похилого віку, які потребують постійного догляду, та не всі вони мають рідних, які б подбали про їхню старість. Аби вберегти від самотності та зігріти стареньких теплом і турботою, в районі функціонують два відділення стаціонарного догляду постійного проживання сіл Озерне та Іванівка, в яких перебуває 33 одиноких людей похилого віку, їм цілодобово надається комплекс соціальних послуг.  Серед проживаючих у відділеннях стаціонарного догляду постійного проживання 15 осіб з інвалідністю», - розповідає Віктор Миколайович.

Обслуговуючий персонал все робить для формування гідних умов життя, аби ніхто не почувався забутим чи залишеним наодинці зі своїми проблемами. Останнім часом виникла потреба у створенні стаціонарного відділення постійного проживання для бездомних осіб, які мають дітей, але в силу різних причин залишились без житла. На балансі установи є двохповерхове житлове приміщення, загальною площею 392 кв.м. Після реконструкції системи опалення, санвузлів, ванних кімнат стане можливим утримувати в зазначеному приміщенні до 50 осіб.

В населених пунктах району працює 58 соціальних робітників, середня завантаженість на одного робітника складає  8  одиноких непрацездатних громадян. Усі соціальні робітники забезпечені велосипедами, що істотно заощаджує час і полегшує доставку продуктів і господарських товарів підопічним. Щодня, а також у вихідні та святкові дні, робітники терцентру постійно тримали в колі зору життя одиноких обездолених громадян, завжди приходили на допомогу, підтримували у важку хвилину та розділяли радість.

Щомісячно здійснюється контроль якості надання соціальних послуг соціальними робітниками, який організовують завідуючі відділенням соціальної допомоги вдома. За минулий рік складено 24 акти перевірок. Основна маса соціальних робітників якісно, вчасно та в повному обсязі, як встановлено перевірками, надають соціальні послуги.

Колектив Білоцерківського районного територіального центру надання соціальних послуг за звітний період працював над підвищенням якості надання соціальних послуг, забезпеченням ефективного використання ресурсів, оптимізацією діяльності структурних підрозділів на всіх етапах процесу надання соціальних послуг. Більшість соціальних робітників успішно забезпечували якісне обслуговування одиноких непрацездатних громадян, здійснювали пошук шляхів удосконалення форм і методів роботи з соціально незахищеними категоріями населення. Крім цього, в центрі надають і платні соціальні послуги. Приміром, минулого року таких послуг було надано на загальну суму 39 тис.грн.  Протягом  2017  року в установі впроваджено Держстандарт соціальної послуги вдома, а також Держстандарт стаціонарного догляду за особами які втратили здатність до самообслуговування.

83 підопічних, які перебувають на обслуговуванні, отримали від сільгосппідприємств  благодійної натуральної допомоги продуктами харчування на загальну суму – майже 18 тис. грн.,  400 підопічних отримали благодійну натуральну допомогу на загальну суму 5 184 грн., а відділення стаціонарного догляду отримали благодійної допомоги  на загальну суму -  2 608 грн.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень