Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

До уваги операторів ринку!

Дата: 26.02.2019 12:04
Кількість переглядів: 660

Згідно ст. 25 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та наказу Мінагрополітики та продовольства України № 39 від 10.02.2016 р. «Про затвердження Порядку проведення державної реєстрації потужностей ведення державного реєстру потужностей операторів ринку та надання інформації з нього заінтересованим суб’єктам», в державі створено реєстр операторів ринку харчових продуктів.

Державній реєстрації підлягають потужності з роздрібної торгівлі харчовими продуктами, виробництва продуктів харчування не тваринного походження або виробництва продуктів харчування інгредієнтами яких є переробленні продукти тваринного походження, заклади громадського харчування, транспортування, потужності первинного виробництва (землі сільськогосподарських угідь, мисливські господарства, ставки, пасіки, ферми з утримання сільськогосподарських тварин, збір врожаю диких рослин), тощо.

Оператор ринку харчових продуктів, який використовує потужність, зобов’язаний подати заяву встановленого зразка до територіального органу Держпродспоживслужби та за 15 днів отримати інформацію про державну реєстрацію потужності.

Відповідно п. 8 ст. 20 Закону №771/97 - Операторам ринку забороняється здійснювати обіг харчових продуктів, отриманих з потужностей, що не пройшли державної реєстрації або не отримали експлуатаційного дозволу відповідно до цього Закону, та/або використовувати такі харчові продукти у виробництві інших харчових продуктів. 

Державна реєстрація здійснюється безкоштовно! Відповідно до статті 65 Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров'я та благополуччя тварин» передбачається адміністративна відповідальність за порушення законодавства про безпечність харчових продуктів та роботу незареєстрованих потужностей.

  Білоцерківське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень