Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Під час оперативної наради підвели підсумки фінансово-господарської діяльності сільськогосподарських підприємств

Дата: 25.03.2019 11:58
Кількість переглядів: 527

Фото без описуПід час щотижневої оперативної наради, яку проводив в.о.голови Білоцерківської райдержадміністрації Юрій Савчук, заслухано питання щодо  підсумків  фінансово-господарської діяльності сільськогосподарських підприємств району за минулий рік.

Участь у нараді взяв також народний депутат України Віталій Гудзенко, який висловив своє бачення щодо питань оподаткування аграріїв, державної підтримки галузі та боротьби з одноосібниками.

За словами в.о. начальника управління агропромислового розвитку Олени Кузьменчук, виробництво валової продукції сільського господарства (у порівняльних цінах 2010 року) за 2018 рік по підзвітних господарствах склало 487,1 млн. грн. Продуктивність праці на одного працівника, зайнятого в сільському виробництві становить 251,1 тис. грн.  

Від реалізації продукції сільського господарства в 2018 році отримано 1,78 млрд. грн. З 43 господарств району 41 - завершили виробничий рік з прибутком.  Чистий прибуток складає 276,7 млн. грн., рівень рентабельності - 20,5%. Найкращий фінансовий стан мають ТОВ «Узин-Агроінвест», ТДВ «Терезине», ТОВ «Еліта», ТОВ «Селекційний центр свинарства», ТОВ «Агрокомплекс Узин».

Валове виробництво зернових та зернобобових культур сільськогосподарськими підприємствами району становить майже 260 тис. тонн при середній урожайності – 69,5 ц/га.  Збільшення валового виробництва зерна відбулося не скільки за рахунок збільшення посівних площ, а за рахунок впровадження у виробництво нових високопродуктивних районованих сортів та гібридів сільськогосподарських культур високих репродукцій. Найбільш рентабельними сільськогосподарськими культурами в 2018 році були ріпак (рентабельність 37,1%), соняшник (рентабельність 35,5%). Це пов’язано з тим, що на ці культури є попит та стабільно високі ціни. Дещо менша рентабельність була по таких культурах, як: соя (28,2%), пшениця (25,9%).

Станом на 01 січня 2019 р. орендодавцями земельних паїв сплачено 100 %  нарахованої орендної плати, що становить 165 млн. 270 тис. грн. Орендна плата за 1 га в середньому по району становить 3тис. 890 грн.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень