Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Як поводитися у спеку?

Дата: 10.06.2019 11:58
Кількість переглядів: 2085

Фото без описуЗ даними Білоцерківської метеостанції Центральної геофізичної обсерваторії України, протягом тижня очікується денне підвищення температури повітря до 31-32 С. Лікарі нагадують, що у спекотну погоду варто уникати перегрівання і додаткових фізичних навантажень. Уважними слід бути людям, які мають серцево-судинні, хронічні або системні захворювання, такі як цукровий діабет або ожиріння.

При перебуванні на відкритому повітрі необхідно носити головні убори, збільшити споживання питної води та рідкої їжі, особливо коли не можна відмовитися від перебування на відкритому повітрі.

Від перегріву на сонці може виникнути сонячний удар, а від задухи та спеки - тепловий. В таких випадках людина відчуває головний біль і запаморочення, може навіть знепритомніти. Потерпілого слід перемістити в тінь, тихе зручне місце, дати прилягти, послабити одяг. Якщо людина притомна, дати їй води. Змочити обличчя водою, покласти на лоба та шию вологу хустинку. Бажано дати людині просто спокійно полежати. Якщо за півгодини краще не стає, варто викликати швидку. 
У разі втрати свідомості, покласти на бік, щоб не западав язик. Важливо стежити за диханням людини - у важкому випадку може знадобитися штучне дихання.

(фото з відкритих джерел)


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень