Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Колегія районної державної адміністрації погодила проект районного бюджету

Дата: 19.12.2017 11:57
Кількість переглядів: 550

Фото без опису18 грудня відбулося засідання колегії Білоцерківської районної державної адміністрації. В числі питань порядку денного – розгляд проектів важливих програмних документів на 2018 рік, а саме: районного бюджету, Програми соціально-економічного та культурного розвитку району, районної комплексної Програми підтримки сім'ї та забезпечення прав дітей «Назустріч дітям». 

Начальник фінансового управління адміністрації Анатолій Титаренко окреслив основні особливості проекту районного бюджету на наступний рік. Як відомо, в районі утворено дві громади – Фурсівську та Узинську. Тож фінансовий кошторис розроблено вже без врахування надходжень та видатків для громад, які увійшли до складу ОТГ. Всього доходи районного бюджету визначені на 2018 рік у сумі 339,5 млн. грн., в томі числі: по загальному фонду – 337,8 млн. грн.., по спеціальному фонду – 1,7 млн. грн. Проект бюджету забезпечує потребу за захищеними статтями видатків в умовах підвищених соціальних стандартів, тарифів та цін. 

Голова районної державної адміністрації Геннадій Джегур, підсумовуючи розгляд даного питання, зазначив, що проект районного бюджету 2018 року є базовим, тому у наступному році буде переглядатись та коригуватись в залежності від нагальних потреб, які виникатимуть. Також, голова райдержадміністрації наголосив на важливості подальшої спільної роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування району із збільшення дохідної частини районного бюджету та раціональному використанні коштів. 
Начальник управління економічного розвитку та торгівлі райдержадміністрації Людмила Мерзлюк презентувала проект головної програми розвитку району. Проект Програми соціально - економічного та культурного розвитку Білоцерківського району на 2018 piк містить важливі завдання, реалізація яких потребує спільних дій виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, підприємств та організацій району, спрямованих, у першу чергу, на вирішення соціальних проблем жителів району. Серед пріоритетних напрямів роботи - енергоефективність, залучення інвестицій, розвиток освітньої галузі та національно-патріотичне виховання молоді, підтримка спорту, медицини, захист навколишнього середовища. 
Начальник служби у справах дітей та сім'ї райдержадміністрації Валентина Бачинська окреслила головні напрями комплексної Програми «Назустріч дітям». Метою програми є підтримка сім’ї, попередження насильства в сім’ї, забезпечення конституційних прав і законних інтересів дітей, оздоровлення та відпочинок дітей, протидії торгівлі людьми, забезпечення рівних прав та можливостей жінок та чоловіків, сприяння демографічному розвитку, утвердження в суспільстві сімейних цінностей, виховання відповідального батьківства. На обліку знаходиться 169 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, 194 дітей-інвалідів, 1133 дітей, які виховуються в багатодітних родинах, 605 дітей, які виховуються в неповних родинах, 356 дітей, які проживають в малозабезпечених родинах, 32 дітей, проживають у сім’ях, які опинилися у складних життєвих обставинах. В районі функціонує 6 ДБСТ, 5 прийомних родин, 1 патронатна родина, де в загальному виховується 52 дітей. Є потреба у розвитку альтернативних форм сімейного виховання. В судах знаходиться декілька позовів щодо позбавлення батьківських прав відносно 12 дітей.
Проекти рішень з кожного питання підтримані членами колегії одноголосно. Колегіально вирішено направити їх для розгляду та затвердження на черговій сесії районної ради.
Вів засідання Геннадій Джегур.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень