Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Україна продовжує політику реформ і готова запропонувати партнерам нові горизонти співпраці, – Володимир Гройсман на зустрічі з Главою МЗС Данії

Дата: 21.02.2018 11:40
Кількість переглядів: 433

Україна активно впроваджує зміни в різних сферах життя держави і готова запропонувати міжнародним партнерам нові горизонти й нові вектори співпраці. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі з Міністром закордонних справ Данії Андерсом Самуельсеном. Глава Уряду відзначив підтримку Данії у санкційній політиці проти держави-агресора і подякував за всебічне сприяння проведенню реформ в Україні.

«Ми також вітаємо ініціативу Данії у проведенні міжнародної конференції з питань українських реформ (влітку в Копенгагені)», - сказав Глава Уряду.

Він нагадав, що аналогічна конференція мала місце в Лондоні влітку минулого року і стала добрим майданчиком для обміну думками та пошуку ефективних рішень, які впроваджуються сьогодні. Володимир Гройсман наголосив, що Україні є що запропонувати партнерам. За останні півроку держава значно просунулася на шляху реформ, передусім в освіті, судовій системі, пенсійній системі, охороні здоров'я, державному управлінні.   

Уваги заслуговують  антикорупційні ініціативи, які втілюються, в тому числі за підтримки Уряду Данії, а також запровадження нового законодавства в сфері залучення інвестицій. Ухвалені законодавчі ініціативи, наголосив Прем’єр-міністр, суттєво посилюють захист інвесторів і запроваджують норми англійського права на економічні процеси.

«Сьогодні нам треба започатковувати роботу антикорупційного суду, продовжувати медичну реформу, реформу енергосектору, реформу державної служби й децентралізацію. Ми бачимо, що треба посилити, де сконцентрувати увагу. І ми відкриті до конструктивних дискусій щодо подальших планів», - сказав Володимир Гройсман.   

У свою чергу Андерс Самуельсен підкреслив, що Данія і надалі сповідуватиме політику підтримки України. «Ми знаємо, що реформи зазвичай непопулярні – в будь-якій країні. Але хочемо наголосити, що ми будемо підтримувати вашу державу і Уряд у вашій нелегкій роботі», - сказав дипломат.     

Довідково

Данія входить до числа провідних торговельних партнерів України серед держав-членів ЄС. Обсяг двосторонньої торгівлі за підсумками 2017 р. зріс на 15% - до 540,8 млн доларів. Розвитку відносин сприяє зона вільної торгівлі Україна-ЄС. Найбільший інтерес представляє співробітництво в машинобудуванні, виробництві автомобільних комплектуючих, харчовій промисловості і легкій промисловості.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень