Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Як народжується хліб?

Дата: 29.03.2018 11:35
Кількість переглядів: 971

Фото без описуВсі ми любимо запах теплого, щойно випеченого буханця, хруст теплої скориночки і смак свіжого хліба.  Духмяний хліб з печі був у давнину символом достатку кожної родини. Хліб шанували і берегли, ним завжди зустрічали найдорожчих гостей. «За всіх часів і в усіх народів було най­більшою святістю, коли лежав на столі хліб. Його присутність народжувала поетів і мислителів, сприяла появі пісень і дум, продовжувала родовід, і навпаки - коли він зникав, неодмінно приходило лихо», - казав відомий дослідник народної творчості В. Скуратівський.

Як народжується хліб члени молодіжної громадської ради при Білоцерківській райдержадміністрації могли побачити на власні очі. 28 березня  вони відвідали ТОВ “Білоцерківський хлібокомбінат”, який є одним з найстаріших підприємств Київщини. Його історія бере свій початок з жовтня 1938 року. В ті далекі часи хлібокомбінат являв собою пекарню потужністю 46 тонн формового хліба на добу. Асортимент складав всього чотири найменування хліба. Нині ж потужність підприємства – в рази більша і асортимент значно ширший – близько десяти сортів хліба, різні булочки, лаваші.   Доречі, білоцерківським хлібом смакують не лише на Київщині, а й в сусідніх областях.

Біля   хлібокомбінату  екскурсантів   зустрів    аромат свіжої  випічки.  Одягнувши спеціальні шапочки та халати, гості  потрапили до царини абсолютної чистоти та автоматизованих ліній виробництва. Процес виробництва хліба багатоступеневий: приготування закваски, поділ, заміс тіста, формування, посадка напівфабрикатів до печі. Робота кропітка і вимагає знання не лише технічної сторони, а й наявність ще одного важливого компоненту – любові до того, що ти робиш. Бо без цього смачного хліба не буде. Можливо саме тому, продукція хлібокомбінату така смачна та користується попитом.

На завершення учасники отримали приємні подаруночки – різні смаколики, а ще, звичайно, зробили фото на згадку. Молодіжна громадська рада при Білоцерківській райдержадміністрації щиро дякує за змістовну і цікаву екскурсію та можливість ознайомитися з секретами народження хліба.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень