Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Білоцерківщині триває тиждень дитячого читання

Дата: 27.03.2019 11:27
Кількість переглядів: 574

Фото без описуЩороку довгоочікувана весна приносить до бібліотек України традиційне свято — Всеукраїнський тиждень дитячого читання — час, сповнений дивовижного книжкового розмаїття, свято тих, хто творить книгу і тих, хто любить читати. Працівники бібліотек Білоцерківщини мають певний досвід проведення та організації заходів  довгоочікуваного для юних користувачів дійства. Цього року святкове відкриття тижня дитячого читання на Білоцерківщині   організовано бібліотекою села Томилівка, яку з недавніх пір очолює талановита жінка, член Національної спілки народних майстрів України, майстер соломоплетіння – Ольга Андріївна Іщук. 

На свято до Томилівки  завітали письменники-краяни: Галина Гай, Володимир Дідківський, колеги-бібліотекарі. Святково  прикрашений зал Будинку культури, щирі усмішки  школярів, одягнених у національний одяг, гостинність працівників культури,  створили атмосферу передчуття чогось надзвичайного.  Школярі захоплено сприйняли вітання письменників. Галина Гай познайомила учасників свята із своєю творчістю та подарувала у бібліотеку свою нову книгу «Мій час – моя вода».  Володимир  Дідківський  зачитав твори своїх вихованців та закликав дітей, які прагнуть займатись літературною творчістю, до співпраці у літературному клубі «Поетичні озерця», що працює на базі центральної районної бібліотеки. А ось директор централізованої бібліотечної системи Людмила Зінченко нагородила учасників свята почесними грамотами відділу культури і туризму Білоцерківської районної державної адміністрації та подарувала бібліотеці набір дитячих ігор. Вона також наголосила, що  сучасна бібліотека, окрім традиційних функцій  є  цікавим дозвілєвим центром.  

Святковий захід було організовано спільними зусиллями бібліотеки, школи та Будинку культури. Учасники відповідали на питання вікторини, розгадували загадки,  співали пісень, декламували вірші, інсценували  казку про зайчика, який шукав хто б це йому прочитав книжку. Пізнавальною стала віртуальна подорож бібліотеками світу. На завершення, юні читачі бібліотеки подарували всім глядачам власноруч виготовлених  лелек – символів  весни, тепла та відродження.  

Тиждень дитячого читання  на Білоцерківщині розпочався. Тож, запрошуємо малечу та школярів до бібліотек району познайомитися з новими книгами та цікаво провести часу колі друзів. 

 

За матеріалами http://bcraybiblioteka.blogspot.com/ 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень