Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Забезпечити послугами відпочинку та оздоровлення планується 40% дітлахів району

Дата: 30.05.2019 11:25
Кількість переглядів: 1887

Фото без описуПитання організації відпочинку та оздоровлення дітей є невід’ємною складовою державної політики України. На який відпочинок можуть очікувати юні жителі Білоцерківського району розповіла начальник служби  у справах дітей та сім'ї райдержадміністрації Оксана Михайлюк. За її словами в поточному році за рахунок всіх джерел фінансування планується забезпечити оздоровленням та відпочинком 1550 дітей, а це 40 % від загальної кількості дітей шкільного віку.

 

Першочергово планується забезпечити послугами з оздоровлення та відпочинку дітей шкільного віку пільгових категорій, а саме: 72 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також  89 дітей учасників АТО. На перше півріччя з районного бюджету виділено 200 тис. грн.  для фінансування оздоровлення дітей пільгової категорії.

 

У перші тижні канікул працюватимуть пришкільні та мовні табори. Їх буде 15. Тут діти перебуватимуть протягом дня і для них запланована різноманітна насичена програма. На організацію роботи таких таборів з районного бюджету виділено 146 тис.грн. Таким чином плнуєтсья охопити майже три сотні дітей. Зокрема, пришкільні табори працюватимуть на базі Дроздівської ЗОШ, Маловільшанського НВК, Поправського НВО, Потіївського НВО, Розаліївського НВО, Томилівського НВО. А ось  мовні табори органовано у Скребишівському НВО, Чупирянському НВО, Дроздівській ЗОШ, Маловільшанському НВК, Озернянській ЗОШ, Острійківській ЗОШ, Піщанському НВО, Томилівському НВО та Яблунівському НВК.

 

В березні 21 лідер учнівського самоврядування мали можливість протягом тижня шкільних весняних канікул оздоровитися у мальовничому куточку Карпат. На це також були виділені кошти з районного бюджету, а саме 110 тис.грн. Таким чином і районна адміністрація, і районна рада вирішили вмотивувати дітей з числа шкільного активу і надалі бути небайдужими та громадсько-активними.  

 

Традиційно кошти на оздоровлення закладаються і місцевими радами. Зокрема, Шкарівська рада планує спрямувати 478,5 тис.грн., Піщанська – 200 тис. грн., Острійківська – 100 тис.грн.

 

За рахунок коштів державного бюджету через службу у справах дітей та сім’ї Київської облдержадміністрації вже оздоровлено 11 дітей пільгових категорій, а саме: 4 дітей  у ДП УДЦ «Молода Гвардія» (м. Одеса),  7 дітей  у ДПУ «МДЦ «Артек» (м. Київ). Путівки надані родинам безкоштовно.  

 

Традиційно надаються путівки і для дітей, які перебувають на диспансерному обліку. З початку року таким чином через центральну районну лікарню оздоровлено 47 дітей в санаторіях обласного підпорядкування.

 

Додамо, що інформацію щодо путівок на відпочинок дітей з числа пільгової категорії можна дізнатися у службі у справах дітей та сім’ї Білоцерківської райдержадміністрації. Такі путівки надаються безкоштовно, а також з частковою (20%, 30%, 50%) оплатою батьками.  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень