Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

СЬОГОДНІ - ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ БЕЗ ТЮТЮНУ

Дата: 31.05.2018 11:25
Кількість переглядів: 602

Фото без описуВсесвітній день без тютюну або боротьби з тютюнопалінням був проголошений у 1987 році з ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров’я. Головна мета Дня - привернути  увагу до розповсюдження в світі тютюнокуріння і його негативного впливу на здоров’я і тривалість життя людей.

За даними ВООЗ, у ХХ століття тютюн став причиною 100 мільйонів випадків смерті. При збереженні нинішніх тенденцій у ХХІ столітті від тютюну може вмерти мільярд людей. Вже до 2030 року число випадків смерті, пов’язаних з тютюном, перевищить 8 мільйонів на рік. Понад 80% з цих випадків смерті відбудуться в країнах з низьким і середнім рівнем доходу. До того ж, щороку помирає близько 600 тис. людей які не курять, але які стали жертвами вторинного тютюнового диму.

Вторинний тютюновий дим – це дим, що заповнює ресторани, кафе, офіси чи якісь інші закриті приміщення, де люди спалюють такі тютюнові вироби, як сигарети, сигари та кальяни. В тютюновому диму нараховується понад 4 тис. хімічних речовин, з яких, принаймні, 250 відомі як небезпечні, а понад 50 як канцерогени. Безпечного рівня впливу вторинного тютюнового диму не існує.

Щороку 31 травня ВООЗ і партнери відзначають Всесвітній день без тютюну, привертаючи увагу до ризиків для здоров’я, пов’язаних з тютюном, закликаючи проводити ефективну політику для зменшення масштабів споживання тютюну.

Тема Дня 2018 року – «Тютюн і хвороби серця». Кампанія буде спрямована на підвищення обізнаності стосовно зв'язку між тютюном і хворобами серця та іншими серцево-судинними захворюваннями.

       За матеріалами ukrinform.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень