Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Управління Фонду соцстраху у Київській області виплатило понад 36 млн. гривень допомоги по вагітності та пологах

Дата: 17.04.2018 11:25
Кількість переглядів: 623

Фото без описуПро це повідомив начальник управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування у Київській області Георгій Галиць сьогодні, 10 квітня, під час апаратної наради з начальниками структурних підрозділів управління.

«За перший квартал цього року управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування у Київській області профінансувало надання допомоги по вагітності та пологах для майже 2 тис. застрахованих осіб, - відзначив керівник обласного управління. - За оперативними даними загальна сума нарахованих виплат склала понад 36 млн. гривень».

За його словами, право на отримання матеріального забезпечення у зв’язку із вагітністю та пологами у розмірі 100% середньої заробітної плати мають усі працевлаштовані жінки. Також допомога може бути нарахована одному із застрахованих опікунів у разі усиновлення. Допомога надається у формі матеріального забезпечення, яке повністю компенсує втрату заробітної плати за весь період відпустки у зв’язку із вагітністю та пологами, податки та внески з цієї суми не утримуються.

Підставою для призначення допомоги по вагітності та пологах є виданий у встановленому порядку листок непрацездатності, що видається лікувально-профілактичним закладом, у якому застрахована особа перебуває на обліку.

 

Тривалість листка непрацездатності у зв’язку із вагітністю та пологами

Особливості видачі

126 календарних днів (70 днів до передбачуваного дня пологів і 56 днів після пологів)

Листок непрацездатності видається з 30 тижнів вагітності

180 календарних днів (90 днів до передбачуваного дня пологів і 90 днів після пологів)

Вагітність та пологи жінок, віднесених до 1–3 категорій осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Листок непрацездатності видається з 27 тижнів вагітності

14 календарних днів

Листок непрацездатності видається додатково до основного листка непрацездатності у зв’язку з вагітністю та пологами в разі передчасних або багатоплідних пологів, виникнення ускладнень під час пологів або в післяпологовому періоді

 

Нагадаємо, сума допомоги по вагітності та пологах, що надається за рахунок коштів ФССУ, обчислюється шляхом множення суми середньоденної заробітної плати на кількість днів фактичного перебування у відпустці у зв’язку із вагітністю та пологами.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень