Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Виявлено фальшиві листки непрацездатності

Дата: 17.04.2018 11:19
Кількість переглядів: 625

Фото без описуНині широко розповсюджена торгівля фальшивими листками непрацездатності, адже «хворіти» часто буває вигідніше в матеріальному плані, ніж виконувати обов’язки на робочому місці. Така ситуація призводить до неправомірного витрачання коштів як роботодавця, так і Фонду соціального страхування України. Основними завданнями комісій із соціального страхування на підприємствах та в установах є контроль за правильним нарахуванням і своєчасною виплатою матеріального забезпечення, розгляд підстав та правильності видачі листків непрацездатності тощо. Але іноді відрізнити фальшивий листок від справжнього практично неможливо.

Спеціалісти відділу страхових виплат та матеріального забезпечення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області проводять щоденну роботу по виявленню фальшивих листків непрацездатності. За допомогою ЄІАС проводиться моніторинг дублів ( листків непрацездатності з однаковим номером та серією), потім по обох листках непрацездатності спеціалістами сектору експертизи тимчасової непрацездатності проводиться перевірка лікарняних закладів, про що складається довідка. Якщо доведено підробку, підприємство повинно повернути неправомірно витрачені кошти Фонду. До речі, виявлення фальшивих листків непрацездатності на підприємстві може слугувати приводом для проведення позапланової перевірки з нарахуванням фінансових санкцій та притягненням до адміністративної відповідальності посадових осіб роботодавця.

Лише за три місяці поточного року на Київщині виявлено 18 фальшивих листків на загальну суму 19,3 тис. грн. В результаті проведеної роботи повернуто на рахунки відділень управління 6,4 тис. грн. По решті очікуються результати перевірки лікарняних закладів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень