Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Не вщухають трав`яні пожежі

Дата: 08.04.2019 11:19
Кількість переглядів: 479

Фото без описуВкотре повертамося до проблеми випалювання сухої трави. Через підвищенням температурних показників, почастішали випадки спалювання населенням сухої рослинності на відкритих територіях, які можуть перерости у масштабні пожежі. Загорання такого характеру поряд є дуже небезпечним, адже подальше перекидання, наприклад, на лісові масиви може спричинити серйозну пожежу.  Так, лише впродовж доби з 5 по 6 квітня пожежно-рятувальні підрозділи Київщини 130 разів залучалися до гасіння пожеж, спричинених випалюванням сухої трави.  

Під час пожеж  в екосистемах гине багато комах, їх личинки, дощові черв’яки та інші дрібні тварини, які приймають участь в процесах грунтоутворення. Дощові черв’яки в природі швидко переробляють суху траву, перетворюючи її в найцінніше добриво, вносячи його в глибину ґрунту до коріння рослин і одночасно роблять ґрунт пухким, живим. Суха минулорічна трава – не сміття, а безцінний продукт харчування, житло, притулок, створений самою природою. Випалювання сухого травостою викликає загибель кладок та знищення місць гніздування птахів, загибелі практично всіх тварин, що живуть у сухій траві або на поверхні ґрунту (зайці, їжаки, плазуни, земноводні). Хтось згорає, хтось задихається від диму.

Шкодочинний димстворює загрозу й для здоров’я людей,алергіки його не переносять. Такий дим просто отруйний. Спалювання сухої рослинностіпереростає в неконтрольоване горіння і нерідко призводить до важких наслідків, зокрема і з людськими жертвами. 

Закликаємо мешканців району  дотримуватися правил пожежної безпеки, не випалювати суху траву та сміття на присадибних ділянках, не розводити відкритий вогонь поруч із господарськими будівлями, а також не залишати недопалки та сірники на сухій трав’янистій підстилці.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень