Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Бій, що врятував Державу

Дата: 30.01.2018 11:16
Кількість переглядів: 461

Фото без описуСаме таким є легендарний бій під Крутами. У січні далекого 1918-го на відкритому полі добре озброєне й удесятеро більше військо зупинили кілька сотень гімназистів та студентів, більшість з яких тримали зброю в руках уперше. Та завдяки їх жертовному подвигу очільники УНР отримали час, аби укласти Брест-Литовський мир, а відтак – шанс врятувати першу українську державу. 

Вшанувати подвиг тодішніх кіборгів на місце тих кривавих подій вирушила делегація з Білоцерківщини у складі працівників районної державної адміністрації, активу молодіжної ради та міськрайонного товариства «Просвіта». Вони ознайомилися з роботою оглядових екскурсійних вагонів, військово-історичних експозицій та виставок, взяли участь у церемонії покладання квітів до Меморіалу «Пам’яті Героїв Крут», поминальній літії в пам’ять про загиблих за рідну землю, мітингу з нагоди відзначення 100-річчя бою під Крутами та вшанування пам’яті Героїв Крут. 

Для українців бій під Крутами є дороговказом. Це бій невеличкої когорти сміливців проти цілого війська загарбників. І хоча він завершився поразкою та війна не програна. Адже з прикрої і болючої поразки Крути стали джерелом національної непереможності та єдності. До того ж, події під Крутами є уроком для теперішньої України, що недооцінювання ролі армії у забезпеченні незалежності може призвести до трагічних наслідків. Пам’ятаймо, шануймо всіх знаних і не знаних героїв різних часів. Вони віддали свої життя, щоб у сьогоднішній війні ми перемогли!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень