Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Декларації з сімейними лікарями підписали вже близько 5 тисяч жителів Білоцерківщини

Дата: 14.05.2018 11:15
Кількість переглядів: 571

Фото без описуНаціональна кампанія «Обери свого лікаря» у Білоцерківському районі  просувається успішно. Наразі електронні декларації підписали вже майже 5 тисяч жителів району, ще 1000 декларацій знаходиться в опрацюванні. Про це розповів головний лікар району Олександр Лопот.

Як відомо, з 2 квітня 2018 року в Україні розпочалася національна кампанія "Лікар для кожної родини". Відповідно до нових правил, кожен українець має підписати декларацію із працівниками первинної медичної допомоги – терапевтом, педіатром чи сімейним лікарем. Пацієнт зможе підписати документ лише з одним лікарем, який буде стежити за його здоров'ям, забезпечувати первинну діагностику, надавати невідкладну допомогу під час різкого погіршення здоров'я, призначати необхідні аналізи і давати направлення до профільних фахівців.

Зараз на лікування одного жителя виділяють 240 грн, але після того, як заклад набуде статусу комунального некомерційного підприємства та укладе договір з Національною службою здоров’я України, ця сума зросте до 370 грн. Якщо ж на обслуговуванні будуть діти чи пацієнти, старші за 65 років, то коштів надаватимуть вдвічі більше. Для укладання декларації необхідні: паспорт, ідентифікаційний код і мобільний телефон. Щоб підписати декларацію для дитини, знадобиться свідоцтво про народження та документи одного з батьків або піклувальників.

З укладанням договорів не слід зволікати. Починаючи з 2020 року безкоштовно дістати допомогу профільних фахівців можна буде лише в тому разі, якщо відповідне направлення дав сімейний лікар, терапевт або педіатр (виняток – екстрена допомога, вона завжди безкоштовна).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень