Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Київщині перевірено торговельно-розважальні та інші заклади масового перебування людей

Дата: 05.05.2018 11:12
Кількість переглядів: 611

Фото без описуЖахлива трагедія, яка сталася в торговельно - розважальному центрі        м. Кемерово Російської Федерації, та обірвала життя великої кількості людей, серед яких багато дітей, привернула увагу також і до стану умов та безпеки праці працівників аналогічних закладів в Україні, зокрема у Київській області, на території якої знаходиться чимала їх кількість.

Людина, її життя, здоров’я та безпека праці, в тому числі під час виконання трудових обов’язків, є найвищою соціальною цінністю. Права і свободи людини та їх гарантії визначають зміст і спрямованість діяльності держави, яка відповідає перед людиною за свою діяльність. Утвердження забезпечення прав і свобод людини є головним обов’язком держави, а стосовно найманих працівників у суб’єктів господарювання – обов’язком роботодавця.

Управлінням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області у квітні цього року відповідно до компетенції проведено перевірки стану умов та безпеки праці та профілактичної роботи страхувальників в розрізі торговельно - розважальних та інших закладів масового перебування людей. Перевірки проводились, зокрема, на території таких закладів як: торгово-розважальний комплекс «МегаМаркет» (с. Ходосовка), міський культурний центр «Прометей» (м. Бровари), торговельно-розважальний центр ТОВ «Жирафф» (м. Ірпінь), Кагарлицький міський центр культури і дозвілля, торгово-розважальний центр ТОВ «Термінал-2016» (м. Бровари).

За результатами перевірок виявлено 70 порушень вимог нормативно-правових актів з охорони праці, найбільш поширеними з яких є: не проведення навчання та перевірки знань з охорони праці, відсутність спеціаліста з питань охорони праці, відсутність інструкцій з охорони праці по професіям і видам робіт тощо.

Керівникам 15 суб’єктів господарювання внесено подання щодо усунення виявлених порушень, визначені строки. Страхові експерти надають практичну допомогу роботодавцям в запровадженні ефективної системи управління охороною праці та в її удосконаленні.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень