Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

ПРЕЗИДЕНТ СВОЇМ УКАЗОМ ЗАТВЕРДИВ НОВЕ ПОЛОЖЕННЯ ПРО РОЗРОБЛЕННЯ РІЧНИХ НАЦІОНАЛЬНИХ ПРОГРАМ ПІД ЕГІДОЮ КОМІСІЇ УКРАЇНА – НАТО

Дата: 03.10.2018 11:05
Кількість переглядів: 568

Фото без описуПрезидент України Петро Порошенко підписав Указ №298/2018 «Про річні національні програми під егідою Комісії Україна – НАТО», яким затвердив Положення про розроблення річних національних програм під егідою Комісії Україна – НАТО та оцінювання результатів їх виконання. 

Положення було підготовлено Урядовим офісом координації європейської та євроатлантичної інтеграції, а також іншими органами центральної влади в тісній взаємодії з групою міжнародних експертів та радників з держав-членів Альянсу, з використанням найкращих передових методик стратегічного планування країн НАТО.

Згідно з Положенням, у кожному розділі річної національної програми міститься опис реформ за відповідними напрямами, визначаються стратегічна мета реформ, цілі та пріоритетні завдання на відповідний рік. Реформи, стратегічна мета, відповідні цілі та пріоритетні завдання річної національної програми мають спрямовуватися на захист та забезпечення безпеки і добробуту громадян, комплексне та глибинне реформування держави з метою підготовки до набуття Україною членства в Організації Північноатлантичного договору.

Невід’ємною складовою річної національної програми є додатки, в яких визначаються пріоритетні завдання, заходи річної національної програми, відповідальні за виконання таких заходів і строки виконання. Уперше запроваджуються індикатори виконання/показники ефективності реалізації річної національної програми.

Річна національна програма розроблятиметься відповідно до принципів стратегічного планування та з урахуванням чіткості, досяжності, доцільності, часової визначеності та наступності. Це означає, зокрема, що визначення завдань в РНП повинні бути лаконічними, зрозумілими і не містити загальних формулювань. Вони повинні бути сформовані і сплановані, виходячи з наявних фінансових, матеріальних та людських ресурсів, реалістичної оцінки часу для їхньої реалізації та з урахуванням факторів, що можуть вплинути на цей процес. Також вони повинні мати визначені строки і бути спрямованими на виконання умов, необхідних для підготовки до набуття Україною членства в Організації Північноатлантичного договору.

«Сьогодні важливий день для євроатлантичної інтеграції України. Рішення Президента дуже вчасне, його значення для розвитку країни важко переоцінити. Завдяки новому Положенню ми не лише значно прискоримо домашню роботу з набуття стандартів НАТО, а й зможемо ефективно оцінювати ці зусилля в межах всієї країни щокварталу і щороку. Це дасть можливість вчасно виявляти відставання і усувати проблеми, а також виявляти тих, чия діяльність або бездіяльність призводять до такого відставання», – сказала Віце-прем`єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе, коментуючи Указ Президента.

Урядовий портал


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень