Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Пожежа це страшне лихо…

Дата: 30.07.2018 11:01
Кількість переглядів: 1474

              Фото без описуПожежа – страшне лихо, яке, проте, стихійним не назвати. У переважній більшості випадків причиною виникнення пожеж є конкретна людина, її безпечність та нехтування елементарними правилами пожежної безпеки, халатність по відношенню до вогню та дотримання правил пожежної безпеки. На жаль, проблема дотримання правил пожежної безпеки й досі залишається актуальною, бо помилкова впевненість у особистій безпеці людей присипляє у них пильність, а відтак ігноруються протипожежні вимоги.

 Щорічно внаслідок пожеж гине та страждає значна кількість людей. В дим та попіл перетворюються цінності на мільярди гривень. З початку 2018 року на території Білоцерківського району та міста Біла Церква сталось 297 пожеж. Зростання кількості пожеж за останній період призвело до збільшення загиблих людей на них порівняно з минулим роком.

               Отже, якщо виникла пожежа - рахунок часу йде на секунди. Білоцерківський районний відділ наголошує - не панікуйте та остерігайтеся: високої температури, задимленості та загазованості, обвалу конструкцій будинків і споруд, вибухів технологічного обладнання і приладів, падіння обгорілих дерев і провалів. Знайте де знаходяться засоби пожежегасіння та вмійте ними користуватися.                               

                              Правильно використовуйте засоби гасіння пожеж:

  • переносні вогнегасники (порошкові, вуглекислотні, водопінні) використовують згідно з інструкцією, наведеною у вигляді малюнків і тексту на корпусі вогнегасників;
  • для приведення в дію пожежних кранів, які знаходяться в будинку (споруді), необхідно відкрити дверцята шафи і розкласти в напрямку осередку пожежі рукав, який з’єднаний з краном і стволом. Відкрити вентиль поворотом маховичка проти ходу годинникової стрілки і спрямуйте струмінь води із ствола на осередок горіння.

 

Білоцерківський РВ ГУ ДСНС України у Київській області 
Бабич А. В.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень