Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Глава держави: Інтеграція до ЄС та НАТО є пріоритетом зовнішньої політики, тому цей курс має бути закріплено у Конституції України

Дата: 12.07.2018 10:55
Кількість переглядів: 588

Президент Петро Порошенко наголосив, що інтеграція України до Європейського Союзу та Північноатлантичного альянсу є пріоритетом зовнішньої політики і має бути закріплена в Конституції України.

«Інтеграція до ЄС та НАТО є пріоритетом нашої зовнішньої політики. Цей цивілізаційний вибір міцно підтримується українським народом. Ось чому я маю намір закріпити цей стратегічний курс у Конституції України», - підкреслив Глава держави під час спільного брифінгу для ЗМІ з Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом.

Президент зауважив, що сьогоднішня зустріч з Альянсом є символічною, оскільки відзначає 10-ту річницю Бухарестського саміту, коли Україна та Грузія взяли на себе зобов'язання щодо майбутнього членства в НАТО.

«Ми вважаємо, що двері Альянсу залишаться відкритими, і Україна, яка поділяє спільні цінності НАТО, стане союзником, коли ми будемо готові. Ми не запитуємо ні в кого: чи маємо ми право стати країною-членом, чи ні. Це суверенний вибір українського народу. І ми вітаємо вашу тверду позицію, пане Генеральний секретар, та позицію держав-членів», - зазначив Петро Порошенко.

«Сподіваюся, що союзники визнають і підтримують євроатлантичні прагнення українців», - наголосив Президент. 

За матеріалами http://www.president.gov.ua 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень