Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

НА КИЇВЩИНІ ЗАПРАЦЮВАЛИ ДВІ НОВОЗБУДОВАНІ АМБУЛАТОРІЇ СІМЕЙНОЇ МЕДИЦИНИ

Дата: 19.03.2019 10:55
Кількість переглядів: 537

Фото без описуВіце-прем’єр-міністр Геннадій Зубко і голова Київської обласної державної адміністрації Олександр Терещук відвідали урочисте відкриття амбулаторій загальної практики сімейної медицини у Вишгородському районі. В селі Старі Петрівці та в селі Ясногородка було відкрито сучасні амбулаторії сімейної медицини. Урочистості відбулись за участі представників депутатського корпусу, місцевої влади та громадськості. Обидві будівлі довгий час знаходились в аварійному стані, проте в 2018 році ці амбулаторії було включено до програми Президента України «Медична реформа в сільській місцевості» і вже в грудні розпочалось будівництво нових корпусів для даних медичних установ.

«Нові приміщення, обладнання, збільшена заробітна плата сімейного лікаря, службовий автомобіль, можливість професійної консультації з другим рівнем медицини – саме такою має бути медична послуга в кожному населеному пункті. І це стало можливим завдяки ініціативі Президента України щодо розвитку первинної медичної допомоги у сільській місцевості», — зазначив Геннадій Зубко.

Нові корпуси для амбулаторій були збудовані за рахунок державного та місцевого бюджетів. В холах новозбудованих амбулаторій облаштоване місце відпочинку для пацієнтів, нова сучасна реєстратура, де ведеться попередній запис на прийом до лікарів та проводиться маршрутизація пацієнтів. В кімнатах відпочинку є дитячий куточок. Нові амбулаторії обладнано усім необхідним для людей з обмеженими можливостями. В лабораторіях завдяки сучасному обладнанню є можливість зробити загальний аналіз крові та сечі, біохімічний аналіз крові.

Кабінети лікарів оснащені для прийому хворих, також є доступним повноцінний об’єктивний огляд з виміром антропометричних даних, артеріального тиску, сатурації крові, перевірка гостроти зору.

В цих медичних закладах встановлено сучасне комп’ютерне обладнання, підключене до мережі інтернет. Це дозволяє лікарю в режимі онлайн долучати до обстеження хворого лікарів центральної районної лікарні. Завдяки сучасним технологіям цифрової обробки сигналів, обладнання дозволяє передавати отримані дані за допомогою медичної інформаційної системи до профільних спеціалістів ЦРЛ. Лікарі мають змогу відразу дати заключення та надіслати його сімейному лікарю. Набір телемедицини дозволяє отримати заключення кардіолога, пульмонолога, ЛОР-лікаря, дерматолога. В процедурному кабінеті пацієнти проходять лікування денного стаціонару. В стерилізаційних кабінетах медичний персонал проводить обробку інструментарію. В маніпуляційному кабінеті здійснюється ЕКГ та фізіотерапевтичні маніпуляції.

Також облаштовані спеціальні кабінети здорової дитини, де лікар оглядає здорових дітей, та проводить профілактичні щеплення.

«Коли Президент призначав мене на посаду, він поставив переді мною завдання – соціальний захист населення, доступна якісна медицина, максимальне сприяння децентралізації. І ось ми бачимо що вже є результати. Ми відкриваємо дві сучасні, облаштовані високоякісним обладнанням, амбулаторії. Це значить, що якісні медичні послуги стали доступнішими для людей, для мешканців Київщини, для жителів села. Це значить, що нікуди не треба їздити та нарешті можна отримати необхідну медичну допомогу ось тут, на місці, зокрема, пройти обстеження і діагностику. Це і є турбота держави про своїх громадян!» – зазначив Олександр Терещук.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень