Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

До уваги мешканців Білоцерківського району! В с. Щербаки виявлено сказ!

Дата: 10.04.2018 10:54
Кількість переглядів: 582

Фото без опису5 квітня  в Білоцерківському районі  було проведене позачергове засідання Державної надзвичайної  протиепізоотичної комісії з приводу виникнення сказу в с.Щербаки.  У с. Щербаки кіт  покусав господаря. При лабораторному дослідженні у тварини було встановлено сказ. Потерпілий звернувся до Білоцерківської центральної лікарні, де йому надали необхідну медичну допомогу та ввели вакцину «Рабіпур». На даний час потерпілий проходить курс антирабічних щеплень.

Однією з найголовніших причин виникнення даного захворювання було те, що господарі знехтували обов'язковою вимогою ветеринарів та не щепили вчасно кота від сказу. У наслідок цього було прийнято рішення ввести карантинні обмеження та провести план заходів по ліквідації сказу на території с. Щербаки, з прилеглими до нього угіддями, пасовищами, польовими і лісовими масивами в радіусі 10 км та вважати загрозливою зоною такі населені пункти: с. Фастівка , с. Яблунівка, с. Фесюри, с. Сорокотяги,де на період карантину заборонити:

- промисловий і ліцензійний відстріл диких тварин, їх відловлювання й   вивезення.

-проведення виставок, вигул собак, вивезення за їх межі собак, котів і диких тварин.

Таким чином, через невідповідальність громадян, йде значна затрата матеріальних та людських  ресурсів. 

Нагадаємо, сказ або водобоязнь — особливо небезпечне, гостре, заразне, надзвичайно важке і невиліковне захворювання, яке неминуче закінчується смертю. Хворіють на нього люди і всі теплокровні тварини як свійські, так і дикі. Особливо небезпечні лисиці. Джерелом збудника сказу є хворі тварини, які виділяють вірус зі слиною.

Білоцерківське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень