Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У серпні на обліку в управлінні соцстраху Київщини перебуває понад 160 тис. страхувальників

Дата: 03.08.2018 10:50
Кількість переглядів: 570

Фото без описуЯк повідомив завідувач сектору з обліку страхувальників та доходів відділу фінансового контролю та аудиту управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області Сергій Таранюк, станом на 1 серпня 2018 року в управлінні виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області на обліку перебуває 164118 страхувальників, в тому числі юридичних осіб – 67314, фізичних осіб, які використовують найману працю – 12091, фізичних осіб, які не є роботодавцями – 84712.

У порівнянні з аналогічним періодом минулого року кількість юридичних осіб збільшилась на 1425, кількість роботодавців серед фізичних осіб – підприємців збільшилась на 54 особи.

За словами Сергія Таранюка, з початку року на доходний рахунок управління надійшло 285,4 тис. грн., а саме: неправомірно витрачених коштів за результатами перевірок – 133,4 тис. грн., фінансових санкцій за недотримання законодавства про соціальне страхування – 58 тис. грн., адміністративних штрафів – 10,9 тис. грн., капіталізованих платежів – 6 тис. грн., страхових коштів – 67,9 тис. грн. та ін.

Він додав, що значну суму недоїмки зі сплати страхових внесків до Фонду по Київській області станом на 1 серпня 2018 року мають наступні страхувальники: ВАТ «Білоцерківсільмаш», ДП «Підприємство Березанської виправної колонії управління державного департаменту України з питань виконання покарань в місті Києві та Київській області (№95)», ТОВ швейна фабрика «Гаян», Триліський спиртовий завод, ВАТ «Згурівський бурякорадгосп».

Сергій Таранюк відначив, що статус економічно-активного має з переліку одне підприємство - ДП «Підприємство Березанської виправної колонії №95» , яке щомісячно частково сплачує борг за рішенням суду.

У порівнянні з аналогічним періодом 2017 року сума недоїмки зменшилася на 37,9 тис. грн. Повністю погашено недоїмку зі сплати страхових коштів по 4 страхувальниках, найбільший з них - Філія ДП Міністерства оборони України ДОК «Укрвійськбуд-22» (сплачено заборгованості на 20 тис. грн.).

З початку року при управлінні відбулося 2 засідання комісії щодо погашення заборгованості з керівниками структурних підрозділів та начальників відділень. Регулярно керівники підприємств – боржників викликаються на засідання комісій по заборгованості при райдержадміністраціях.

Крім того, спеціалістами відділень ведеться активна співпраця з органами Державної виконавчої служби. Щомісячно працівниками сектору обліку страхувальників подається інформація щодо існуючої заборгованості з виплати заробітної плати та недоїмки, з переліком страхувальників, до прокуратури Київської області.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень