Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

«ЕКОЛОГІЧНА СИТУАЦІЯ В БАСЕЙНІ РІЧКИ РОСЬ ПІД КОНТРОЛЕМ», – ОЛЕКСАНДР ТЕРЕЩУК

Дата: 11.06.2019 08:50
Кількість переглядів: 2334

Фото без описуПід головуванням очільника КОДА Олександра Терещука відбулося позачергове засідання Київської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Термінову нараду було скликано у зв’язку з потраплянням у річку Рось небезпечних хімічних речовин.

У ході наради начальник Басейнового управління водних ресурсів середнього Дніпра Микола Урупа відзвітував про проведені заходи із мінімізації наслідків потрапляння токсинів у річкові води. Зокрема, за добу були проведені засідання комісій в усіх районах, де був ризик забруднення водних ресурсів та гостро стояло питання щодо заборони риболовлі, купання, плавання та водопою тварин. Було максимально вповільнено швидкість течії Росі, у води було скинуто негашене вапно з метою нейтралізації токсинів. Також прийнято рішення обмежити водопостачання у районах, які користуються водою з річки до отримання результатів експертиз. Роботи було виконано оперативно, незважаючи на вихідні.

Водночас, згідно з попередніми результатами незалежних експертиз, токсичні сполуки у водах річки є швидкорозчинними, я їхня концентрація в басейнах водойм Київської області не перевищує норму.
Дорученням голови Київської облдержадміністрації створено тимчасову оперативну комісію для контролю за станом біоресурсів та водойм області. Оскільки даному виду отруйних речовин властиво накопичуватись в організмах риби, комісією було прийнято рішення тимчасово призупинити промислове рибальство у водоймах та водосховищах басейну річки Рось.

«Безпека та здоров’я людей – наше пріоритетне завдання сьогодні. Ми працюємо в цьому напрямку. Райони, зокрема об’єкти соціальної інфраструктури, забезпечені питною водою на період обмеження водопостачання. Це зроблено, щоб провести додаткові експертизи стану води. Наразі в мешканців області немає жодних причин для хвилювання, адже в нас достатньо можливостей, щоб якомога швидше вирішити поточну екологічну проблему. Ситуація повністю під контролем, відповідно до результатів експертиз, небезпеки для здоров’я жителів Київщини немає», – заявив Олександр Терещук.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень