Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

12,6 млрд грн додатково отримав бюджет завдяки боротьбі з контрабандою на митниці

Дата: 30.08.2018 10:39
Кількість переглядів: 513

29 серпня на засіданні Кабінету Міністрів підбили перші підсумки дії програми «Україна без контрабанди», яку уряд ініціював наприкінці червня. Перекриття тіньових схем на митниці спільними зусиллями правоохоронних та фіскальних  органів дало результат – за два місяці поточного року надходження до бюджету від митниці зросли на 12,6 млрд грн. порівняно з аналогічним періодом минулого року і склали 66,8 млрд.грн. Середньоденні надходження митних платежів у липні-серпні зросли на понад 20% порівняно з липнем-серпнем минулого року і в серпні 2018 року перевищили 1,5 млрд грн. 

Ці додаткові кошти – десятки мільярдів гривень, які надійшли до бюджету завдяки зупинці нелегальних товарних потоків через кордон, будуть інвестовані в розвиток країни та покращення якості життя українців – в будівництво доріг, об’єктів соціальної інфраструктури, енергоефективність, підняття соціальних стандартів.

Володимир Гройсман, Прем’єр-міністр України: «Боротьба надскладна. Клани, які контролюють контрабанду, володіють мільярдами, направляють ці мільярди проти нас. Ворогів стає все більше. Але це не особисті вороги, а вороги держави. Тож потрібно продовжувати роботу. Чи не вперше ми реально почали закручувати гайки (шахраям). Це справа держави й честі. Ресурси, які будуть надходити від ліквідації схем, кожна гривня буде віддана освітянам, лікарям, війську, буде інвестуватися в енергоефективність, в дороги, в якість життя».

Кілька прикладів боротьби з контрабандою:

 - в серпні поточного року було не допущено незаконного вивезення через Запорізьку митницю найбільшої за роки Незалежності партії бурштину в 1,2 тони, який було приховано у мішках з паливними гранулами;

- наприкінці серпня в аеропорту «Бориспіль» вилучили понад 50 кг ювелірних виробів, які намагались незаконно ввезти з Туреччини;

- зупинено спроби незаконного вивезення зернових культур вартістю в десятки мільйонів гривень через морські порти.

Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень