Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Пісні опалені війною

Дата: 14.02.2018 10:33
Кількість переглядів: 545

Фото без описуДнями відбувся третій районний фестиваль військово-патріотичної пісні «Пісні опалені війною», присвячений 29-ій річниці виводу військ з Афганістану та вшануванню учасників антитерористичної операції на Сході України. Захід зібрав понад двадцять талановитих аматорських колективів та індивідуальних виконавців з різних куточків Білоцерківщини і не тільки, а ще чималу кількість слухачів.

Щирі вітання на адресу учасників адресували заступник голови Білоцерківської райдержадміністрації Володимир Толочко, керуючий справами Білоцерківської районної ради Володимир Шевченко, помічник-консультант народного депутата України В. Гудзенка Євгеній Гудзенко, голова  благодійного фонду «Фортеця» Олександр Ференець,  голова МГО «Братство без кордонів» Євгеній Подсольонов, голова Білоцерківської районної організації ветеранів Віктор Рудий.

Зокрема, Володимир Толочко подякував за мужність і героїзм захисникам різних поколінь, закликав пам’ятати і шанувати відвагу воїнів-інтернаціоналістів і наголосив, що керівництвом прийняте рішення про виділення коштів по програмі «Турбота» родинам загиблих в Афганістані та воїнам-інтернаціоналістам, які отримали інвалідність внаслідок бойових дій. Також Володимир Миколайович від імені громади району висловив особливі слова вдячності громадському об’єднанню ветеранів  і особисто його керівнику Віктору Рудому за величезну працю на шляху вирішення проблем воїнів-інтернаціоналістів та патріотичному вихованні підростаючого покоління та вручив спільну подяку районної адміністрації та районної ради.  

Присутні вшанували хвилиною мовчання  пам’ять усіх тих, хто відійшов у вічність, виконуючи патріотичний військовий  обов’язок по захисту інтересів своєї держави, хто помер  від отриманих ран у мирний час. Понад чотири години лунали пісні, вірші, в тому числі й авторські,  які були присвячені  тим, хто своїми вчинками та подвигами надихає писати і розповідати прийдешньому поколінню про героїв та патріотів своєї країни.

Надзвичайно зворушливо лунали пісні на воєнно-патріотичну тематику, кожен колектив вирізнявся власною виконавчою манерою й особливим стилем. Бурхливі емоції та незрівнянні враження у глядачів викликали виступи творчих колективів «Пам’ять» (м.Біла Церква), «Калібр 7,62» (м.Біла Церква), «Побратими» (м.Тараща), «Маестро» (м.Чортків), «Росичі» (с.Потіївка), «Василиха» (с.Василів), «Берегиня» (Трушки), «Серпанок» (Фурси), «Калинонька» (смт.Терезине), Віктора Рудого,  Олександра Гнатюка, Анатолія Федоренка, Марії Садловської, Владислава Клименка, Віктора Третяка, Олександра Кухти, Олега Магдича, Наталія Борисової, Марії Яринко та Марії Куценко.  

Додамо, що фестиваль проводиться за ініціативи районної організації ветеранів України з метою відродження та популяризації військово-патріотичної пісні, виховання почуття національної гідності, любові до Батьківщини, посилення поваги до подвигу воїнів-інтернаціоналістів, учасників подій на Сході України. Наприкінці фестивалю усім, хто надає підтримку районній організації, Віктор Рудий вручив подяки.  



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень