Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На оперативній нараді в райдержадміністрації говорили про організацію роботи з надання населенню житлових субсидій

Дата: 19.03.2019 10:14
Кількість переглядів: 487

фото з відкритих джерел 18 березня відбулася чергова оперативна нарада під керівництвом в.о.голови Білоцерківської райдержадміністрації Юрія Савчука, за участю керівників районних установ і організацій, начальників відділів, управлінь, структурних підрозділів райдержадміністрації. Про  організацію роботи з надання населенню житлових субсидій доповідала начальник управління соціального захисту населення Валентина Бачинська.   

За словами Валентини Петрівни, в опалювальний період 2018-2019рр. житлову субсидію отримало майже 10 000 сімей з Білоцерківського району. Підприємствам-надавачам послуг за 2018 р. нараховано коштів в сумі 143,5 млн.грн. для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг. 620 домогосподарств району отримали субсидію готівкою на скраплений газ та тверде паливо на суму 1,3 млн.грн. Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 26.04.2017 № 300 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України», якою передбачено повернення невикористаних сум субсидій для відшкодування витрат на оплату послуг з газо- та електропостачання для індивідуального опалення в обсягах, що не перевищують вартості 100 куб. метрів природного газу або вартості 150 кВт електричної енергії, 4200 субсидантам повернено коштів на суму майже 2,7 млн.грн. Житлову субсидію за лютий поточного року готівкою отримає 8500 домогосподарств.

У 2018 році відбулося 14 засідань Комісіїї з питань надання житлових субсидій. Під час роботи комісії розглянуто 2200 заяв, з них субсидії було призначено 2113 заявникам, відмовлено - 87 у зв’язку з відсутністю реєстрації та придбанням майна на суму понад 50 тис.грн.  

Додамо, що якщо  отримувач субсидії зміг зекономити і використав менший обсяг послуг, рештою він зможе розпоряджатися на власний розсуд. Наприклад, вільні кошти можна використати на утеплення. 

(фото з відкритих джерел )

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень