Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Робочі поїздки навчальними закладами району

Дата: 11.04.2019 10:10
Кількість переглядів: 544

Тривають робочі візити в.о.голови Білоцерківської районної державної адміністрації Юрія Савчука та начальника відділу освіти Вікторії Бабенко навчальними закладами району. Зокрема, днями вони відвідали Терезинське НВО «ЗОШ І-ІІІ ст. – дитячий садок», Сорокотязьке НВО «ЗОШ І-ІІ ст. – дитячий садок», Дроздівську ЗОШ  I-IIIст., Озерянську ЗОШ І-ІІІ ст., Пилипчанський НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. – дошкільний навчальний заклад», Маловільшанську ЗОШ  І-ІІІ ст. № 2.  

Мета таких візитів – перевірка роботи мережі шкіл району, зустрічі з педагогічними колективами, вивчення проблемних питань, що потребують вирішення на рівні районної влади. Крім цього, розглядається питання подальшого створення опорних навчальних закладів.  Зокрема, в наступному навчальному році розпочне свою роботу опорний навчальний заклад в с.Озерна. Також вивчалася перспектива створення опорного навчального закладу у селі Дрозди.

Крім робочих моментів, були і приємні сюрпризи. За рахунок районного бюджету було придбано оргтехніку для навчальних закладів, адже в сучасних умовах без оновленої техніки ніяк.  А сільська школа не повинна відставати від міських шкіл і надавати якісні освітні послуги.

"Ми здійснюємо такі робочі поїздки у навчальні заклади, щоб на безпосередньо на місці визначити першочергові потреби і спрямувати необхідні ресурси на їх вирішення. За остання роки районною владою вже багато зроблено, але ще багато роботи попереду. Сьогодні кошти, в першу чергу, спрямовуються на  найактуальніші питання. Це ремонти покрівель, заміна вікон, ремонт систем опалення в освітніх закладах. Також, за рахунок районного бюджету суттєво зміцнюємо матеріально-технічну базу. Мова йде про оновлення оргтехніки, придбання сучасних засобів для навчання та інше. Тобто зараз максимальна увага приділяється створенню комфортних умов для навчання і надання дітям якісної освіти",– резюмує Юрій Савчук.   

Додамо, що серед головних завдань в напрямку розвитку освітньої галузі в програмі соціально-економічного розвитку на 2019 рік визначено   розвиток  Шкарівського, Маловільшанського та створення Терезинського освітнього округу;  розширення практики інклюзивного та інтегрованого навчання для дітей з особливими освітніми потребами; заміну освітлення в закладах освіти із використанням енергозберігаючих технологій;  придбання автобусів для Маловільшанської та Озернянської загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступенів;  придбання меблів, комп’ютерної техніки та мультимедійного обладнання для закладів освіти сіл: Дрозди, Пилипча, Яблунівка, Мала Вільшанка, Озерна, Макіївка, Скребиші, Піщана, Потіїівка, Чупира, Шкарівка, Сорокотяги, Острійки, Поправка, Фастівка, Бикова Гребля, Розаліївка, смт. Терезине.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень