Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

ІНСТИТУТ НАЦІОНАЛЬНОЇ ПАМ’ЯТІ ЗБИРАЄ СВІДЧЕННЯ ПРО ДОБРОЧИНЦІВ У РОКИ ГОЛОДОМОРУ

Дата: 05.09.2018 10:08
Кількість переглядів: 518

Фото без описуУ 2018 році, у 85-ті роковини Голодомору-геноциду, Україна й увесь світ вшановують пам’ять мільйонів невинних жертв, цілеспрямовано знищених сталінським режимом. Український інститут національної пам’яті продовжує Всеукраїнську акцію «Людяність у нелюдяний час», започатковану у 2009 році. Тоді вперше було розпочато повернення пам’яті про праведні діяння у роки Голодомору 1932-1933 років.

Головною метою акції є вшанування пам’яті доброчинців, які не боялися чинити опір геноцидній політиці та, попри ризик смертельної розправи, рятували людей у роки Голодомору.

Зібрані історії увійшли до книжки «Людяність у нелюдяний час. Доброчинці в часи Голодомору», упорядництваВолодимира Тиліщака та Вікторії Яременко, що побачила світ у 2013 році. Це видання умістило відомості про понад 140 доброчинців – вчителів, лікарів, священиків, голів сільрад та інших, чиї діяння збереглися у народній пам’яті.

Український інститут національної пам’яті закликає усіх, кому відома інформація про доброчинців у роки Голодомору, надсилати матеріали на електронну (uinp@memory.gov.ua) та поштову (01021, м. Київ, вул. Липська, 16) адреси Українського інституту національної пам’яті з темою «Людяність у нелюдяний час».

Основною вимогою до матеріалів є достовірність наданої інформації із зазначенням джерел (архівні й опубліковані матеріали, усні та письмові свідчення). Зміст повинен відповідати меті запланованої акції та висвітлювати благородні вчинки рятівників у роки Голодомору.

На основі надісланих матеріалів Український інститут національної пам’яті планує створити друге доповнене видання книги «Людяність у нелюдяний час».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень