Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Рада регіонального розвитку Київщини: визначено головні завдання по стратегії розвитку столичного регіону

Дата: 26.02.2019 10:04
Кількість переглядів: 585

Фото без опису25 лютого у місті Бровари відбулося засідання Ради регіонального розвитку Київщини за участю Президента України Петра Порошенка.  В заході взяли участь віце-премєр-міністр-міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, голова Київської обласної державної адміністрації Олександр Терещук, народні депутати України, представники структурних підрозділів Київської ОДА, голови районних державних адміністрацій, районних рад  та об’єднаних територіальних громад. 

 

Під час засідання обговорювалися питання стратегії реалізації Плану перспективного розвитку Київської області на період 2019-2021 років, інвестицій та міжнародного партнерства у сфері агропромислового розвитку, успіхів реформи децентралізації, а також визначено пріоритетні завдання для місцевих органів виконавчої влади та самоврядування.

 

Зокрема, у вступному слові Петро Порошенко підкреслив, що запорукою продовження успішного розвитку України в цілому та конкретних регіонів є залучення інвестицій за найбільш перспективними напрямками економіки. «Запорукою нашого успіху буде чіткий план залучення інвестицій у галузі, які є потенційними точками прориву для економіки. В кожній з цих точок Київська область має визначені пріоритети», - підкреслив Петро Порошенко. Зокрема, на думку Президента, доволі перспективним є агросектор. «Київська область є житницею України. Але моє завдання – не потрібно експортувати сировину. В Київській області є унікальні можливості для переробної промисловості. Дуже вдале логістичне розташування», - зауважив Президент.


Президент також наголосив, що сільське господарство стало драйвером у 2018 році економічного зростання. «Минулого року Україна зібрала рекордний у своїй історії урожай – 70 млн тон зерна. План експорту був 47 мільйонів тон. Україна увійшла у 10 найбільших виробників зерна і в трійку найбільших експортерів», - зазначив він. 


Також значний потенціал мають промисловість, IT-сектор, інфраструктурні проекти та розвиток туристичної галузі. Саме інвестиції у ці сфери, на думку Президента, принесуть кошти для того, щоб створити високооплачувані робочі місця, відчутно підвищити рівень життя людей.

 

Окремо Петро Порошенко наголосив і на успіхах реформи децентралізації, адже передача повноважень на місця – це потужна мотивація самим заробляти на себе.   «Сьогодні децентралізація кардинально змінює обличчя, міст, сіл та селищ України, кардинально змінює життя людей. Один з важливих і успішних пунктів нашої стратегії – децентралізація, передача повноважень і ресурсів разом з відповідальністю за життя громад самим громадам, скорочення відстані між громадянином і владою», - сказав Президент.

 

Втім, він зауважив, що реформа децентралізації хоч ще і далека до завершення, але вона належить до числа тих, позитивні результати яких суспільство вже зафіксувало. «Неможливо не помітити нові дороги, освітлення вулиць, дитячі садки, відремонтовані школи, амбулаторії, сільську медицину. Ми залишаємось вірними своїм домовленостям. Децентралізація – це незворотньо. Ми спільно, пліч-о-пліч маємо захистити інтереси людей, інтереси громад», - підкреслив Президент.

Як приклад, було наведено динаміку розвитку місцевих бюджетів столичної області. Зокрема, надходження до бюджетів ОТГ Київської області у 2018 році в середньому збільшилися на 24%. А це в свою чергу основа для розвитку територій.  «Ці цифри означають, зокрема, будівництво 17 сучасних амбулаторій у 11 районах Київської області та ОТГ», - нагадав Президент та додав, що за п’ять останніх  років в дитячих садках області було створено 13 000 нових місць.

 

Ще одним важливим завданням, на якому наголосив Президент України під час виступу, -  монетизація субсидій і індексація пенсій, що є початком ефективних кроків у боротьбі з бідністю. «Зараз, коли ми подолали економічні наслідки російської агресії, коли відновлюється зростання і з’являються реальні можливості вирішення соціальних проблем, ми відкриваємо другий фронт. Перший фронт всім зрозумілий – Україна робить надзусилля, щоб дати відсіч російському агресору. Але є в нас ворог аж ніяк не менш небезпечний, ніж російська агресія. Знаєте ім’я цього ворога? Це є бідність. І ми сьогодні маємо відкрити фронт боротьби з бідністю», - наголосив Президент.   


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень