Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відбулося апаратне навчання для фахівців із соціальної роботи

Дата: 23.02.2018 09:51
Кількість переглядів: 548

22 лютого Білоцерківським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді для фахівців із соціальної роботи було організовано апаратне навчання за підтримки міжнародного благодійного фонду «Українська фундація громадського здоров’я» на тему: «Перша психологічна допомога при гострих емоційних станах». Навчання проводили психологи Білоцерківської мобільної бригади соціально-психологічної допомоги, розділивши його на три логічні блоки.

Перший з них - інформаційна частина, під час якої учасників було ознайомлено із діяльністю, напрямками роботи мобільних бригад та категоріями, з якими вони працюють. Результатом обговорення першого блоку стала поінформованість щодо специфіки роботи мобільної бригади, основною метою якої є посилення системи попередження та реагування на гендерно-зумовлене насильство на регіональному рівні для забезпечення умов, в яких більшість потерпілих зверталися б по допомогу та мали доступ до якісних послуг, сприяння поширенню ідеї «нульової терпимості» до насильства у суспільстві.

Потім присутні ознайомились із Законом України «Про запобігання та протидію домашньому насильству» від 07.12.2017. Цей Закон визначає організаційно-правові засади запобігання та протидії домашньому насильству, основні напрями реалізації державної політики у сфері запобігання та протидії домашньому насильству, спрямовані на захист прав та інтересів осіб, які постраждали від такого насильства. Також було визначено роль центру соціальних служб, який відноситься до загальної служби підтримки в наданні соціально-психологічних послуг.

В ході практичної частини  психологами надано методичні рекомендації та дієві поради в роботі з жертвами насильства та кривдниками. Кожен з учасників зустрічі мав можливість поділитись власним досвідом та поставити запитання спеціалістам з приводу психологічних особливостей проведення роботи із постраждалими від насильства та особами, що його вчиняють.

Апаратне навчання пройшло в процесі активного обговорення, всі учасники якого підтвердили актуальність проблеми домашнього насильства в Україні, адже понад 60% потерпілих не повідомляють про факт його вчинення та не звертаються про допомогу (відповідно до даних дослідження ФН ООН в Україні).

Окрема вдячність спеціалістам Білоцерківської мобільної бригади соціально-психологічної допомоги, яка виявляє та надає екстренну і планову допомогу потерпілим від гендерно зумовленого, в тому числі домашнього насильства та готова до активної співпраці!

Тел. мобільної бригади у м. Біла Церква та Білоцерківському районі: 063-624-87-15, 066-108-94-92. Телефонуйте – і отримаєте психологічну допомогу (дзвінки приймаються з понеділка по п’ятницю з 08.00 до 21.00).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень