Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Білоцерківщині відбулися урочистості з нагоди Дня добровольця

Дата: 15.03.2018 09:35
Кількість переглядів: 573

Фото без описуЦьогоріч Україна вдруге відзначила День українського добровольця.  Саме 14 березня чотири роки тому перші сотні добровольців сформувалися у військовий підрозділ, який вирушив на Схід України, аби чинити опір агресору, котрий посягнув на суверенітет та територіальну цілісність незалежної України.

 Весною 2014 року хвиля патріотичного піднесення охопила всю нашу країну. Сотні, тисячі наших співвітчизників добровільно йшли до військкоматів з проханням взяти їх на військову службу.

Як зазначив голова Київської обласної державної адміністрації Олександр Горган, виступаючи на мітингу з нагоди Дня українського добровольця на центральній площі Білої Церкви, саме ці патріотично налаштовані українці стали кістяком  перших оборонних загонів, які почали боротьбу з агресором на Сході України.

У числі добровольців, котрі віддали своє життя, боронячи Україну у зоні АТО, є і  наші земляки, серед яких - Олег Юрійович Шабельний. Навесні 2014 року він  пішов добровольцем у ряди Національної гвардії України.

Менш як за рік, 15 лютого 2015 року куля снайпера обірвала життя Олега Юрійовича.

У пам'ять про подвиг героя жителі села Піщана, де народився і виріс воїн-захисник, встановили меморіальну дошку на школі, а 14 березня, в День українського добровольця, провели урочистий захід, на кому вшанували славетного земляка. 

У стінах Піщанського НВО "ЗОШ І-ІІІ ступенів - дитячий садок" зібралися учні, вчителі, небайдужі жителі села, аби віддати данину пам’яті та низько вклонитися усім воїнам, які захищали і захищають Україну.

На урочистостях була присутня мама героя-добровольця Ярослава Миколаївна Шабельна та члени їхньої родини.

Під час заходу керівники Білоцерківської РДА - перший заступник голови райдержадміністрації Юрій Степанович Савчук та заступник голови Володимир Миколайович Толочко - виконали почесну місію: вручили Ярославі Миколаївні народну відзнаку  -  Орден матері бійця АТО.

- Ми низько вклоняємося Вам, шановна Ярославо Миколаївно, і висловлюємо слова глибокої вдячності від імені всіх односельців, від імені всіх жителів Білоцерківщини, – наголосив під час вручення нагороди Володимир Миколайович. –  Ви виховали справжнього патріота, який, не жалкуючи себе, став на захист рідної землі. Ваш син разом зі своїми побратимами ціною власного життя зупинив ворога. Наші герої-добровольці подарували усім нам можливість жити і працювати на благо рідної країни. І ми всі маємо об'єднатися й кувати перемогу не лише у зоні військових дій, а й кожен на своєму робочому місці.

Фото без описуФото без опису

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень