Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Білоцерківщині пройшло навчання для прийомних батьків та батьків-вихователів

Дата: 23.03.2018 09:34
Кількість переглядів: 616

Фото без описуЗ 21 по 23 березня у приміщенні Білоцерківської РДА на базі Білоцерківського районного центру соціальних служб для сім’ї,  дітей та молоді  прийомні батьки, батьки-вихователі з прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу Київської області проходили навчання із вдосконалення знань, умінь та навичок, які необхідні для ефективного функціонування даних сімейних  форм виховання.

Навчання проведено у формі тренінгу, який підготували спеціалісти Київського обласного центру соціальних служб для дітей, сім`ї та молоді Савченко Олена та Кучинська Леся. Програма тренінгу орієнтована на потреби та запити прийомних батьків, батьків-вихователів, побудована на основі співробітництва батьків і спеціалістів, та передбачає використання різних форм, методів та технік активного навчання дорослих з метою якісного засвоєння інформації та відпрацювання необхідних навичок. Для індивідуальних консультацій для батьків–вихователів та прийомних батьків з питань подолання психологічних травм дітей-вихованців запрошено психолога Київського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Вальчук Альону.

Проходження навчання дало можливість прийомним батькам та батькам-вихователям обмінятися власним досвідом та поглибити свої знання з питань становлення особистості дитини та особливостей її розвитку, шляхів формування життєвої компетентності дитини та підготовки її до самостійного життя, методів організації та проведення змістовного сімейного дозвілля, запобігання особистісному «вигоранню» тощо.

Під час навчання були використані  відеоролики щодо важливості сім’ї у виховані дитини. Адже всі повинні дбати про дітей, які потребують уваги, любові та турботи. Кожній дитині потрібна родина, кожній дитині потрібні мама й тато.

Загалом, тренінг відвідали прийомні батьки й батьки–вихователі з Фастівського, Миронівського, Білоцерківського, Тетіївського районів та співробітники Білоцерківського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

                  



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень