Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Дії профспілок в умовах децентралізації

Дата: 13.02.2018 09:30
Кількість переглядів: 530

Проблемні питання діяльності профспілок в умовах децентралізації влади і створення об’єднаних територіальних громад обговорено днями під час засідання круглого столу за участю керівників районних профспілкових об’єднань. В числі запрошених гостей - заступник голови Білоцерківської районної державної адміністрації Володимир Толочко, начальник Білоцерківського відділення Управління виконавчої дирекції соціального страхування  Тетяна Борисенко, начальник відділу праці районного управління соціального захисту населення Олександр Чаюн, страховий експерт з охорони праці Юрій Боковенко.

Відкрив нараду голова профспілки працівників агропромислового комплексу району Володимир Василенко, який наголосив на важливості роботи профспілкових організацій у напрямку захисту прав працівників у трудових колективах району. Також Володимир Андрійович підкреслив виняткову роль профспілок у процесах реформування територіальних громад. Адже саме профспілки мають розвинену мережу організацій, які здійснюють безпосередній зв'язок з трудівниками в громадах, мають досвід роботи, що може стати в нагоді новоутвореним об’єднаним громадам. Тож  формування саме такого відкритого діалогу між роботодавцями,  керівниками громад, працівниками та профспілками районні профспілкові організації вбачають головним напрямком своєї роботи.

 Перед учасниками наради  виступив  заступник голови Білоцерківської районної державної адміністрації Володимир Толочко, який наголосив на тому, що усі зміни мають робитися заради інтересів людей а також, що районна державна адміністрація веде нагляд за питаннями дотриманням норм чинного законодавства у питаннях охорони праці.  Начальник Білоцерківського відділення Управління виконавчої дирекції соціального страхування Тетяна Борисенко розповіла про новий механізм  забезпечення застрахованих осіб соціальними послугами з лікування в реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів після перенесених захворювань і травм відповідно до Порядку відшкодування витрат за надані соціальні послуги з лікування застрахованих осіб та членів їх сімей після перенесених захворювань і травм.

Крім цього, під час наради обговорено приклади створення громад, досвід їх співпраці з профспілковими організаціями та ряд інших питань.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень