Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Україна вшановує своїх героїв-добровольців

Дата: 14.03.2018 09:28
Кількість переглядів: 456

Фото без описуДругий рік поспіль 14 березня у нашій країні відзначається День українського добровольця.

Відповідна постанова була прийнята17 січня 2017 року Верховною Радою України з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, посиленню суспільної уваги та турботи до учасників  добровольчих формувань та на підтримку ініціативи громадськості.

Цей день було визначено тому, що саме 14 березня  2014 року перші 500 бійців-добровольців Самооборони Майдану прибули на полігон у Нові Петрівці для формування першого добровольчого батальйону.

Сьогодні, можна із впевненістю сказати, що добровольчі батальйони відіграли  вирішальну роль у відстоюванні територіальної цілісності та суверенітету України. Саме завдяки добровольцям – їхній мужності, відданості національним інтересам і щирому патріотизму вдалося зупинити агресора на Сході України, дати змогу мобілізувати сили в тилу й озброїти армію.

Добровольці. Вони пройшли пекло найтяжчих бойових операцій. Їх подвиг врятував країну. Наш святий обов’язок шанувати героїв, котрі свідомо, за покликом серця стали на захист рідної землі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень