Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Вибір лікаря жодним чином не пов'язаний із місцем реєстрації пацієнта, - Павло Розенко

Дата: 11.04.2018 09:26
Кількість переглядів: 547

Фото без описуПацієнти мають право обирати собі лікарів і отримувати доступні і якісні медичні послуги незалежно від місця реєстрації. На цьому у ході селекторної наради щодо впровадження медичної реформи наголосив Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко. «Є низка сигналів про те, що є порушення прав пацієнтів на вільний вибір лікаря. Ще раз наголошую - вибір лікаря жодним чином не пов'язаний з місцем реєстрації», - сказав він.

«З 1 квітня медична реформа почала запроваджуватися на місцях, і зараз головна задача місцевої влади по всій країні - забезпечити для людей можливість вільно обрати свого лікаря», - наголосив Віце-прем’єр-міністр. Павло Розенко повідомив, що станом на ранок 10 квітня 2018 р. підписано 304 тис. декларацій, майже 265 тисяч громадян вже обрали свого лікаря: терапевта, педіатра та сімейного лікаря.

«Сьогодні у системі вже є 1032 заклади по всій Україні. В кожній області є міста, де громадяни вже можуть підписати декларації», - зазначив він. Найбільше декларацій, за словами Павла Розенка, підписано у Закарпатській області, місті Києві, Донецькій, Чернівецькій та Полтавській областях. Найменша кількість - у Херсонській, Черкаській, Рівненській, Сумській і Чернігівській областях.

https://www.kmu.gov.ua 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень