Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

23 червня – День державної служби України

Дата: 23.06.2018 09:12
Кількість переглядів: 699

Наприкінці червня серед низки державних та професійних свят є день, коли своє професійне свято відзначають державні службовці. У народі їх іменують чиновниками. Це люди, які присвятили свою професійну діяльність  службі державі і народу. І нерідко саме завдяки відданості справі та професіоналізму державних службовців вдається вирішити здавалося б неймовірні проблеми. Недарма свого часу видатний державний і політичний діяч Отто фон Бісмарк зазначав: «З поганими законами і гарними чиновниками управляти країною цілком можливо. Але якщо чиновники погані, то не допоможуть і найкращі закони». 

Історія

Своїм корінням державна служба України сягає доби Київської Русі й набуває значного розвитку за козацьких часів Богдана Хмельницького, коли паралельно з військовою структурою була розвинута ієрархія цивільних посад. Втім, як окремий інститут, державна служба в її нинішньому розумінні (зі статусом державних службовців, урегульованим законом, з уповноваженнями цих посадових осіб на здійснення функцій держави, а також отриманням ними заробітної плати з державного бюджету) з'явилася 1918 року – за Гетьманату Павла Скоропадського.

Сучасність

Цьогоріч в Україні відзначають 100-річчя державної служби. З 2003 року, відповідно до указу Президента України Леоніда Кучми, день державної служби щорічно відзначають 23 червня.

Згідно із Законом України «Про державну службу», державний службовець – це посадова особа, що займає посаду в органах державної влади та отримує заробітну плату з державних бюджетних коштів.

На даний час в Україні налічується близько 300 тисяч державних службовців (0,6% від загальної чисельності жителів України). Цей показник є середнім у  Європі.

Держслужбовці Білоцерківщини

Яким сьогодні має бути державний службовець? Безумовно, професіоналом, адже державний службовець – «обличчя» держави. Це одночасно і юрист, і економіст, і психолог, і знавець соціології, і носій правил етики та етикету.  

Приємно, що такі відповідальні, компетентні та сучасні люди працюють на Білоцерківщині. Їх 116 осіб (100 жінок та 16 чоловіків).  Серед загальної кількості держслужбовців, 38 – це молоді люди віком до 35 років. І це дуже добре, коли в держустанови приходять працювати молоді люди. Втім, в адміністрації працює і чимало досвідчених людей. Зокрема, найбільший стаж серед працюючих мають: Дмитро Якович Михайлюк– понад 40 років, Валентина Петрівна Бачинська– понад 30 років, Тетяна Григорівна Зануда– 29 років, Тетяна Михайлівна Клеваник – 29 років, Дмитро Васильович Швиденко – понад 30 років, Віра Петрівна Кніфута–28 років, Світлана Миколаївна Єйсмонт– 27 років. І всі вони працюють в апараті та структурних підрозділах Білоцерківської райдержадміністрації. Кожний з них спеціаліст своєї справи, який прагне до позитивних змін у своїй країні.

То хто ж вони державні службовці?

Знайомство пропонуємо розпочати з апарату Білоцерківської районної адміністрації. Роботу структурних підрозділів райдержадміністрації і адміністрації в цілому організовує апарат, який забезпечує планування і координацію роботи всіх структур адміністрації; роботу з документацією; підготовку і проведення нарад, засідань, колегій, інших заходів; зв'язок із засобами масової інформації, контроль виконання рішень; розгляд звернень громадян; взаємодію адміністрації з районною радою та її депутатами.

Керівником апарату є Ольга Василівна Кучер. До складу апарату районної державної адміністрації входять:  організаційний відділ; відділ управління персоналом; загальний відділ; юридичний відділ; відділ фінансово-господарського забезпечення; відділ внутрішньої політики, зв’язків з громадськістю та ЗМІ; відділ ведення Державного реєстру виборців; головний спеціаліст з питань мобілізаційної та оборонної роботи; головний спеціаліст з питань взаємодії із правоохоронними органами та протидії проявам корупції.

Апарат райдержадміністрації має чималий напрацьований досвід. Пріоритетним у роботі кожного працівника апарату є творчий підхід до вирішення поставлених завдань. Запорукою успішної роботи колективу Ольга Василівна вважає уміння працювати в команді, адже це чи не головна  вимога сьогодення і невід′ємна складова життєвого успіху. У свій час Генрі Форд писав: «Зібратися разом – це початок,триматися разом – це прогрес,працювати разом – це успіх!»

Управління адміністративних послуг та державної реєстрації, начальник Назар Іванович Нужда,    забезпечує надання адміністративних послуг через адміністратора шляхом його взаємодії із суб’єктами надання адміністративних послуг. Наразі в центрі працює три адміністратори, три реєстратори, надається  135 різних адмінпослуг.

Управління економічного розвитку та торгівлі – один із важливих структурних підрозділів райдержадміністрації. Його  завданням  є реалізація державної політики у сфері економічного і соціального розвитку Білоцерківського району, втілення регіональної політики. Відповідно до покладених завдань в управлінні розробляється та здійснюється контроль за виконанням ряду програм направлених на покращення добробуту громади а саме: програми соціально-економічного та культурного розвитку Білоцерківського району, програми залучення інвестицій та поліпшення інвестиційного клімату в Білоцерківському районі, програми розвитку малого підприємництва в Білоцерківському районі та ін. Наразі обов’язки начальника управління виконує Тетяна Давидівна Криворучко, яка багато років працює саме в економічній сфері.

Питаннями реалізації агропромислової політики опікується управління агропромислового розвитку, яке очолює Олександр Миколайович Ільченко. Спеціалісти управління активно займаються реалізацією державних програм в галузі тваринництва та рослинництва шляхом впровадження інноваційних технологічних рішень найкращих світових виробників. Тісна співпраця управління з місцевими громадами проявляється через реалізацію державної підтримки галузі тваринництва, шляхом виплати дотації населенню за утримання молодняку ВРХ.

Фінансове управління райдержадміністрації створене для виконання завдань і повноважень, визначених Бюджетним кодексом України, іншими актами законодавства, необхідних для реалізації бюджетної політики на території Білоцерківського району. Серед основних напрямків роботи управління:  наповнення місцевих бюджетів; забезпечення фінансування бюджетних установ;  підготовки пропозиції щодо фінансового забезпечення заходів соціально-економіч-ного розвитку району; економне та цільове використан­ня бюджетних коштів учасниками бюд­жетного процесу; здійснення контролю за дотри­манням бюджетного законодавства на кожній стадії бюджетного процесу. Щорічно доходи районного бюджету зростають на 10-15%, що дає змогу забезпечувати своєчасну та в повному обсяги виплату заробітної плати працівникам бюджетної сфери та фінансування інших видатків Понад 20 років це управління очолює Анатолій Олексійович Титаренко. Сьогодні в управлінні працюють висококваліфіковані спеціалісти, які добросовісно виконують свої функціональні обов'язки, постійно працюють над підвищенням рівня своєї кваліфікації.

Головною метою діяльності відділу містобудування, архітектури та розвитку інфраструктури, який очолює Вадим Геннадійович Бублій,  є всебічне забезпечення розвитку населених пунктів з урахуванням нових соціально-економічних процесів, виникаючих змін в розміщенні та використанні виробничих сил та демографічних змін. В будівництво всіх об'єктів на території району працівники відділу вкладають свій професіоналізм та ентузіазм. Вони займаються підготовкою проектної документації та здійснюють супровід будівництва починаючи від намірів інвестора до його введення в експлуатацію.

Відділ житлово-комунального господарства та будівництва відповідає за реалізацію державної політики у сфері житлово-комунального господарства та будівництва. На даний час відділ очолює Михайло Андрійович Пасєка. В числі головних завдань: здійснення заходів з реформування житлово-комунального господарства; аналіз стану житлово-комунального господарства району; організація виконання державних програм, розроблення і реалізація місцевих програм у сфері житлово-комунального господарства та ін.

В управлінні соціального захисту населення Білоцерківської районної державної адміністрації працює понад тридцять державних службовців. Очолює управління Валентина Петрівна Бачинська. Цей підрозділ надає компенсації, пільги, допомоги, житлові субсидії майже 20 тисячам громадян, які проживають в Білоцерківському районі.

Питаннями що стосуються дошкільної, шкільної та позашкільної освіти опікуються в районному відділі освіти. Фахова і креативна команда, під керівництвом Вікторії Василівни Бабенко, реалізує управлінські проекти, спрямовані на удосконалення освітнього процесу.

Оксана Іванівна Михайлюк, яка працює начальником служби у справах дітей та сім’ї, опікується питаннями захисту дитинства, розвитку сімейних форм виховання, опіки та піклування, оздоровлення, поліпшення становища і соціального захисту неповнолітніх, запобігання дитячої бездоглядності. Ось вже сімнадцять років Оксана Іванівна і її колектив, без перебільшення є, хрещеними мамами для багатьох дітлахів, які змоги знайти сімейний затишок та любов у нових родинах.

Найспортивніший та наймолодіжніший відділ очолює Надія Михайлівна Крилевець. Тут вас завжди привітно зустрінуть і допоможуть зреалізувати будь-яку молодіжну ідею. За підсумками 2017 року, наш район увійшов до трійки кращих районів області в галузі спорту. Крім цього, ось вже майже п’ять років при відділі діє молодіжна громадська рада, яка об’єднує ініціативних, небайдужих та активних молодих людей.

Відділ культури і туризму райдержадміністрації очолює Роман Валерійович Бичек. Важливими напрямками в діяльності відділу культури і туризму райдержадміністрації сьогодні є відродження і розвиток національної культури, зокрема, фольклору, традиційних ремесел, свят та обрядів, просвітницька діяльність, розвиток художніх колективів, любительських об'єднань, клубів за інтересами. Щорічно проводяться районні конкурси: виконавців естрадної пісні «Різдвяна зіронька», хореографічних колективів «Перлини танцю», читців-декламаторів «Ми чуємо тебе Тарасе крізь століття», творчості М.Вінграновського «Маєстат слова», та районний фестиваль хорових та вокальних колективів «На Великдень сонце грає і заспівує наш край».

Архівний відділ очолює Юлія Михайлівна Розуменко. Серед головних завдань - реалізація державної політики у сфері архівної справи і діловодства в межах своєї компетенції, здійснення управління архівною справою і діловодством на території району; забезпечення дотримання законодавства України про Національний архівний фонд та архівні установи;  забезпечення поповнення Національного архівного фонду документами, що мають місцеве значення, їх державної реєстрації, обліку, зберігання та використання їх інформації.

Втім наші державні службовці вміють не лише гарно працювати, а й активно відпочивати. Так, 9 червня в Ірпені відбулася фінальна частина змагань другого етапу обласної Всеукраїнської спартакіади серед збірних команд державних службовців Київської області, в якій взяли участь представники РДА з 22 регіонів Київщини.
Збірна команда району у складі Сергія Соколова, Віталія Савчука, Ірину Житенко, Лілію Злочевську, Віталія Пільганчука, Олександра Чаюна, Дмитра Швиденка посіла третє загальнокомандне місце.

Ще один привід пишатися подарувала головний спеціаліст відділу загального відділу апарату Білоцерківської районної державної адміністрації Інна Степанюк. Вона стала переможцем другого етапу щорічного Всеукраїнського конкурсу "Кращий державний службовець" у номінації "Кращий спеціаліст".

У травні  колектив адміністрації традиційно долучається до Всеукраїнського дня вишиванки, а ось у листопаді пише радіодиктант національної єдності.

Ось такі ми різні і водночас однакові, бо всіх нас поєднує любов до Батьківщини. Ми чудово усвідомлюємо, що наша щоденна робота – це особистий внесок у розбудову країни.  Адже з наших щоденних кроків сьогодні складається майбутнє України завтра. Ми всі разом, кожен з нас на своєму місці, вносимо часточку в розвиток країни!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень