Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Білоцерківщину відвідали експерти Світового банку

Дата: 08.11.2018 09:10
Кількість переглядів: 629

Фото без описуВіднедавна на Київщині розпочато реалізацію Програми Світового банку «Підтримка прозорого управління земельними ресурсами в Україні». До числа пілотних територій включено три громади з Білоцерківського району – Поправську,  Биковогребельську та Пилипчанську.  Головна мета Програми полягає у створенні в Україні передумов для прозорого функціонування ринку сільськогосподарських земель та підвищення ефективності використання земельних ресурсів.

Для реалізації Програми на території району створено робочу групу на чолі з першим заступником голови Білоцерківської РДА Юрієм Савчуком.  До складу робочої групи увійшли представники структурних підрозділів райдержадміністрації,  міськрайонного управління у Білоцерківському районі та м. Білій Церкві Головного управління Держгеокадастру у Київській області, районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Київській області,  ДП «Білоцерківське лісове господарство» та голови Поправської, Биковогребельської та Пилипчанської сільських рад. Основне завдання робочої групи  – узгодження всіх питань щодо організації робіт на місцях та оцінки якості результатів.

6 листопада відбулася зустріч експертів Світового банку Клауса Дайнінгера, Дональда Ларсона, Даніеля Айал Алі, Давида Егіашвілі, керівника Програми Дениса Нізалова та консультантів науково-дослідної групи Програми з головою Білоцерківської РДА Геннадієм Джегуром, членами робочої групи, представниками відповідних служб, управлінь та відділів, які покликані надавати допомогу в ефективному управлінні земельними ресурсами та вирішенні проблемних питань, що виникають на шляху реалізації права власності юридичних та фізичних осіб на землю.

Візит зарубіжних експертів та консультантів Програми на Білоцерківщину розпочався із зустрічі з головою, землевпорядником  та депутатами Поправської сільської ради, під час якої були визначені основні проблеми у сфері земельних відносин, що непокоять жителів села, фермерів та керівників сільгосппідприємств.

Було здійснено прийом усіх бажаючих громадян для перевірки коректності відображення інформації про їхні земельні ділянки на Публічній кадастровій карті. Тим власникам, щодо ділянок яких виявлено помилки (зокрема, накладки на інші ділянки, перетин їхніх ділянок дорогами, відсутність відображення на ПКК тощо), рекомендовано план подальших дій для виправлення помилок.

Під час зустрічі мешканцям Поправки також було повідомлено, що в ситуаціях, де необхідно виготовлення технічної документації, це може бути зроблено коштом Програми. Для цього вони мають повідомити про таке бажання сільському голові до приїзду землевпорядиків, який запланованого уже в листопаді.    

Затим представники Проекту відвідали Биковогребельську та Пилипчанську сільські ради та провели засідання робочих груп, на яких  обговорили проблемні питання та визначилися з подальшим планом дій.

Згідно з Програмою, робота на пілотних територіях вестиметься за 5 головними напрямками:

- дистанційне зондування земель сільськогосподарського призначення;

- оцифровування та векторизація планів паювання сільгосподарських земель, планів формування територій та іншої кадастрової інформації; 

- виконання кадастрових та картографічних робіт в пілотних сільських радах: інвентаризація державних та комунальних земель, встановлення та реєстрація меж адміністративно-територіальних одиниць, виправлення помилок;

- розробка та запровадження геопорталу з розпорядження земельними ресурсами;

- покращення безоплатної юридичної допомоги у сфері земельних відносин.

Станом на початок листопада завершено роботи  з дистанційного зондування на території Білоцерківського району. За словами керівника Програми Дениса Нізалова, уже може бути розпочато роботи з інвентаризації земель. Також затверджено  графік проведення безоплатних правових консультацій фахівцями Білоцерківського   місцевого центру з надання  безоплатної вторинної  правової допомоги. Перші юридичні консультації показали, що існує чимало прогалин на шляху впорядкування документації у сфері земельних відносин.

Експерти Світового банку та керівник Програми під час зустрічі з головою Білоцерківської райдержадміністрації Геннадієм Джегуром  висловили сподівання, що їм вдасться реалізувати на Білоцерківщині всі заплановані завдання і, як результат, буде досягнуто головну мету Програми – підвищено можливості місцевих громад щодо використання належних їм земельних ресурсів, а власників сільськогосподарських земель (передовсім – пайовиків) – щодо захисту їхніх прав власності на землю.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень