Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Виробничий травматизм і профілактика страхових випадків по Білоцерківському відділенню за січень-липень 2018 року

Дата: 20.08.2018 09:02
Кількість переглядів: 562

Фото без описуСтаном на 01.08.2018 року до відділення надійшло 12 повідомлень про нещасні випадки на виробництві, в яких постраждало 14 осіб, в тому числі 3 особи загинуло.

За територіальним поділом нещасні випадки зареєстровано на території чотирьох з п’яти районів зони відповідальності відділення (виключення становить Володарський район), а саме:

- підприємства Білоцерківського району (4 випадки): ТОВ «Молочна компанія «МІЛК ЛАЙН» (2 випадки), ПП «Вектор 2008», ПОП «Агрофірма Узинська»;

- підприємства Сквирського району (3 випадки, в тому числі 1 смертельний): ТОВ «Євросід», ТОВ «Грона» та ТОВ «Сквирський комбінат хлібопродуктів» (смертельний випадок);

- підприємства Рокитнянського району (3 випадки, в тому числі 1 груповий та 1 смертельний): ТОВ «Агромілк», ТОВ «ЯСЕНСВІТ» (груповий випадок) та ТОВ «Елеватор «Успіх Рокитне» (смертельний випадок).

- підприємства Таращанського району (2 випадки, в тому числі 1 смертельний): СТОВ «Плосківське», ТОВ «Віталмар Транс» (смертельний випадок).

Виробничий травматизм мав місце на підприємствах, які здійснюють свою діяльність в наступних галузях економічної діяльності:

- сільське господарство – 8 випадків (66,7 %);

- переробна промисловість – 3 випадки (25 %);

- транспорт – 1 випадок (8,3 %).

До основних подій, які призвели до настання нещасних випадків, відносяться:

- падіння потерпілого з висоти – 2 (16,7%);

- дія предметів та деталей, що рухаються, обертаються – 2 (16,7%);

- травма, заподіяна іншою особою – 2 (16,7%);

- погіршення стану здоров’я  – 2 (16,7%);

- падіння предметів, матеріалів, устаткування – 2 (16,7%);

- дорожньо-транспортна пригода – 1 (8,3%);

- пожежа –1 (8,3%).

Серед причин, які спричинили настання нещасних випадків переважають організаційні – 6 випадків (50%). Через психофізіологічні причини сталося – 5 випадків (41,7%), через технічні причини сталося – 1 випадок (8,36%).

Протягом січня-липня місяців поточного року страховим експертом з охорони праці відділення проведена низка заходів, які мали на меті зниження кількості страхових нещасних випадків і тяжкості травмування працівників, покращення умов праці на робочих місцях у суб’єктів господарювання та приведення їх у відповідність до нормативних вимог.

Так, станом на 01.08.2018 року здійснено 13 перевірок суб’єктів господарювання щодо стану профілактичної роботи зі створення здорових та безпечних умов праці, в тому числі 1 позапланова перевірка підприємства, де стався нещасний випадок на виробництві. За результатами перевірок виявлено 57 порушень законодавства про охорону праці. Внесено 13 подань роботодавцям про порушення законодавства про охорону праці та складено 3 протоколи про адміністративні правопорушення за несвоєчасне повідомлення про нещасний випадок на виробництві.

З метою надання роботодавцям допомоги у вирішенні питань збереження здоров’я людини та забезпечення безпеки праці, страховим експертом відділення надано 28 консультацій з питань охорони праці та соціального страхування від нещасних випадків, взято участь у проведенні 8 масових заходів (семінари, наради, зустрічі з трудовими колективами та конкурси); вивчено та поширено позитивний досвід профілактичної роботи ТОВ «Ропа Україна»; взято участь у 8 комісіях підприємств, та розроблено 10 нормативних актів про охорону праці.

В засобах масової інформації, в тому числі і на офіційній сторінці відділення у соціальній мережі Facebook, та сторінках районних державних адміністрацій з метою пропаганди створення безпечних умов праці опубліковано 42 інформаційні статті.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень