Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Сімнадцять років українську армію грабували і розпродавали – спеціальна комісія з питань розкрадання майна Збройних Сил оприлюднила свіжі дані

Дата: 07.02.2019 09:00
Кількість переглядів: 641

Фото без описуСімнадцять років українську армію грабували і розпродавали – спеціальна комісія з питань розкрадання майна Збройних Сил оприлюднила свіжі дані. За ними – Міноборони втратило сотні тисяч одиниць техніки та озброєння, а також десятки тисяч гектарів землі. Трьом екс-міністрам вже оголосили підозру. Справу нині розглядають слідчі Державного бюро розслідувань.


Двісті мільярдів доларів збитків, підрив обороноздатності, і як результат – анексія Криму і конфлікт на Донбасі. Тимчасова слідча комісія парламенту, що збирає факти розкрадань в Збройних силах оприлюднила попередні результати. Нардепи з’ясували – за кожного міністра оборони до 2014 року з армії зникали озброєння, техніка та земля.

 

Найбільше землі Міноборони було розпродано за очільника відомства Анатолія Гриценка, підкреслив глава ТСК. Загалом за час його перебування на посаді було безоплатно відчужено 167 військових містечок, майже п’ять тисяч будівель і споруд та 15 тисяч гектарів землі.


Техніка ж – продавалася за ціною в десятки разів нижчою за ринкову, з’ясували члени комісії. За попередніми підрахунками держава недоотримала сотні мільярдів доларів через ці оборудки. Слідство у цій справі ще триває. Підозри вже оголосили трьом екс-міністрам – Єжелю, Саламатіну і Лебедєву. В діях решти очільників оборонного відомства Іван Вінник також вбачає злочинний умисел. 


Генпрокуратура вже передала всі зібрані матеріали слідчим з ДБР і членам профільної ТСК. На черзі – повний аудит Держфінаудитслужби. Її експертні оцінки можуть лягти в основу ще кількох кримінальних справ проти екс-міністрів оборони, заявляють у слідчій комісії.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень