Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Що краще мати вдома для забезпечення пожежної безпеки?

Дата: 15.05.2018 08:58
Кількість переглядів: 1381

Фото без описуБлизько 30% пожеж ліквідуються за допомогою первинних засобів пожежогасіння - вогнегасників, які призначені саме для ліквідації місця займання (перед маштабним полум'ям вони безсилі).
Вогнегасники бувають порошкові, вуглекислотні та водопінні ( останні не так часто у нас зустрічаються). Порошкові вогнегасники найбільш універсальні: можуть погасити електроустановки під напругою і працюють при низьких температурах. Але є і недоліки - наповнювач може злежуватися з часом, тому пристрій потрібно періодично зтрушувати, раз на рік робити технічне обслуговування. Також слід зазначити, що при гасінні порошковий вогнегасник залишає сліди, чого не відбувається при використанні вуглекислотного.
Для квартир та будинків підійдуть вогнегасники об"ємом 5-9 літрів .

Де краще розміщувати засоби пожежної безпеки?

З приводу розміщення засобів пожежогасіння в будинку чіткого регламенту немає - кожен може обирати відповідне місце на свій розсуд. Але логічно тримати вогнегасники у самому " слабкому місці" будинку, там де існує найбільший ризик виникнення пожежі - наприклад, на кухні. І ще один важливий нюанс: місце розміщення вогнегасника має бути легкодоступним, щоб в екстремальних ситуаціях можна було швидко ним скористатися.

 

Інспектор групи запобігання НС 1-ДПРЗ

ГУ ДСНС України у Київській області

лейтенант с.ц.з Бабич А. В.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень