Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Спортивна гордість Білоцерківщини

Дата: 13.12.2017 08:55
Кількість переглядів: 650

12 грудня відбулося підведення підсумків спортивних досягнень Білоцерківщини. У залі районної державної адміністрації зібралися кращі з кращих спортсменів Білоцерківського краю. А приводів для святкування більш ніж достатньо. Протягом року спортсмени взяли участь у понад 100 змаганнях — чемпіонатах, першостях району та Київської області, України, Європи, світу з різних видів спорту, де вибороли 589 медалей, 194 з яких золоті.

Фото без опису

Спортивну еліту району привітали голова районної адміністрації Геннадій Джегур, начальник управління фізичної культури та спорту обласної адміністрації Сергій Тимофєєв, керуючий справами апарату районної ради Володимир Шевченко, начальник відділу молоді та спорту районної адміністрації Надія Крилевець. Зокрема, відзначені найспортивніші громади району, а це, нагадаємо, Шкарівка, Терезине, Узин. Відзначено тренера секції з греко-римської боротьби (м.Узин) Іраклія Ломтадзе, як кращого тренера року. Протягом року його вихованець Грушовий Данило показав кращий результат на офіційних змаганнях: 1 місце на Чемпіонаті України з греко-римської боротьби серед молодших юнаків, 3 місце на Кубку України серед кадетів. Відповідно до наказу управління молоді та спорту Київської облдержадміністрації йому присвоєно спортивний розряд “Кандидат в майстри спорту України”. 
І хоча греко-римська боротьба — новий вид спорту у районі, але він набирає все більших обертів. До занять у гуртках та секціях залучено понад 150 дітей та юнаків. Відділом молоді та спорту райдержадміністрації спільно з федерацією спортивних видів боротьби протягом 2017 року проведено 6 турнірів. Юні борці Білоцерківщини шліфували свою майстерність з досвідченими суперниками не лише з України, а й Литви. 
“Кращим спортсменом року” стала Оксана Платонова. Переможець XIV Міжнародного Білоцерківського марафону - 2017, в якому взяли участь 780 учасників. На дистанції 42 км 195 м наша землячка з м.Узин з результатом 4 год 11 хв 16 с стала недосяжною для своїх суперників.
Вдалим був її виступ і на Міжнародному легкоатлетичному пробізі пам'яті героїв Чорнобиля. Цього року на старт вийшло 218 учасників з України, Білорусі, Франції, Польщі, Сирії, Ірландії та Бразилії. На дистанції напівмарафон - 21 кілометр 97 метрів вона посіла 4 місце у загальному заліку серед жінок і 2 місце в своїй віковій групі, з результатом 1 г. 45 хв. 55 с.
В номінації “Краща постановка фізкультурно-масової роботи в колективах фізкультури району” визнано роботу Шкарівської сільської ради.
На сьогоднішній день у Шкарівці працюють секції з футболу, баскетболу, волейболу, греко-римської боротьби, настільного тенісу, спортивного і водного туризму, пауерліфтингу, фітнесу. Тренери Ольга Чорна, Андрій Хейлик, Віктор Коноплястий, заслужені тренери України Віктор Лозовий та Григорій Житовоз.
Активно в раді займаються розбудовою спортивної інфраструктури. Проведено ремонт спортивного залу та кабінету тренера у Шкарівській ЗОШ І-ІІІ ступенів. Придбано борцівський килим для занять секції з греко-римської боротьби, настільні столи за сучасними вимогами. На День села відкрито тренажерну залу.
Гордість села ФК "Граніт" (керівник-Сергій Ковальчук) багаторазовий переможець та призер першості району, чемпіонату м.Біла Церква, першості Київської області з футболу та футзалу. Призери Всеукраїнських змагань в містах Одеса, Львів. Чинні чемпіони та володарі кубку Білоцерківщини 2017 р. Належну увагу тут приділяють дитячому футболу. До занять спортом залучають дітей з 5-ти річного віку (Юрковський А.В.), а футболісти Шкарівської ЗОШ стали найсильнішими серед команд загальноосвітніх закладів району.
Шкарівські спортсмени складають основу збірної Білоцерківщини з гирьового спорту, адже мають у своєму складі Юрія Проценка, Максима Гальченка. Віктор Стефанов - багаторазовий чемпіон і призер України, чемпіон Європи, Євроазійських Ігор серед ветеранів.
На території ради були проведені на високому організаційному рівні як районні так і обласні заходи: спартакіада серед збірних команд державних службовців Білоцерківського району, 9 сільські ігри, 6 літня спартакіада серед працівників Пенсійного фонду Київської області, турнір з греко-римської боротьби за участю спортсменів з України, Литви та Ізраїлю.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень