Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Служимо українському народу!

Дата: 07.12.2018 08:53
Кількість переглядів: 557

Фото без описуСьогодні українські військовослужбовці відзначають своє професійне свято – День Збройних Сил України. «Українська армія довела, що вона є і буде надійним фундаментом нашої незалежності, що вона готова адекватно, швидко та ефективно відповісти на будь-який виклик, відвести будь-яку загрозу. І зараз, коли ми прискорили, у зв’язку із воєнним станом, бойове злагодження, виконуючи завдання Верховного Головнокомандуючого про передислокацію і захист рубежів України, я хочу від імені українського народу висловити щиру вдячність усім, хто носить горде звання – військовослужбовець Збройних Сил України, за ваше сумлінне виконання військового обов’язку, за вашу відвагу, героїзм та самопожертву, яку ви щодня демонструєте у війні з російським окупантом» - саме такими словами привітав військовослужбовців Президент України, Верховний Головнокомандувач  Збройних Сил України Петро Порошенко. 

 

Традиційно цього дня по всій Україні відбулися урочисті збори та святкові концерти, де звучали вітання на адресу воїнів-захисників.  Не стала винятком і Білоцерківщина, де, як відомо, базується легендарна 72 ОМБР ім.Чорних Запорожців та 1129-й Білоцерківський зенітний ракетний полк. Доречі, своє професійне свято 72-га бригада зустрічає на передовій, самовіддано та надійно захищаючи Батьківщину.  

 

Привітати особовий склад зенітно-ракетного полку, який лише близько місяця тому повернувся із зони проведення операції об’єднаних сил на Сході України, прийшли голова Білоцерківської райдержадміністрації Геннадій Джегур, голова Білоцерківської районної ради Володимир Шевченко, Білоцерківський міський голова Геннадій Дикий, депутат Білоцерківської міської ради (фракція БПП «Солідарність») Юрій Балас, волонтер Костянтин Климчук, який неодноразово  доставляв допомогу бійцям на передову.

 

Урочисті заходи розпочались з внесення бойового прапору полку, виконання Державного Гімну України та хвилини мовчання за загиблими захисниками у різні часи.

 

Геннадій Джегур від імені та за дорученням голови Київської обласної державної адміністрації Олександра Терещука передав командиру полку підполковнику Вадиму Волощуку цінні подарунки для виконання завдань по захисту Батьківщини. «Ви мужні й безстрашні професіонали, які стали гідним прикладом для наслідування. Ваші імена вже вписані до когорти  захисників державності. Нинішні й прийдешні покоління завжди пам’ятатимуть, що Україна вистояла і зберегла свою незалежність саме завдяки відвазі, героїзму та самопожертві таких воїнів, як ви!», - зазначив у вітальному слові Геннадій Васильович. З нагоди свята ряд військовослужбовців були відзначені почесними грамотами райдержадміністрації та районної ради. А ще керівники району вручили  запашний коровай від хліборобів Білоцерківщини в знак щирої подяки за мирне небо та можливість вирощувати хліб.

 

Ще одним приємним подарунком з нагоди свята стали подяки від командування полку та почесні відзнаки різного ґатунку.  Зокрема, за сумлінне виконання службових обов’язків, високий професіоналізм, взірцеву військову дисципліну бравим захисникам, серед яких, доречі й чимало жінок, були вручені нагрудні знаки «25 років Сухопутних військ України», відзнаки Міністерства оборони України – медаль «Ветеран служби» та «10 років сумлінної служби», відзнака начальника генштабу «За досягнення у службі ІІ ступеня» та відзнака командувача об’єднаних сил «Козацький хрест» І ступеня. Понад десяти військовослужбовцям присвоєне чергове звання.

 

По завершенню урочистої частини  на винуватців свята чекав концерт. Зі сцени лунали пісні, які підняли настрій та бойовий дух наших воїнів.

Звичайно один день у році замало, щоб висловити вдячність цим мужнім чоловікам та жінкам, які  обрали таку почесну професію захищати Батьківщину. Ми живемо, працюємо, лягаємо спати та прокидаємося завдяки тому, що вони пожертвували своїм спокоєм і щоденно ризикують життям, оберігаючи нас і нашу країну. Пам’ятаймо це. І ніхто з нас не стане біднішим, коли при зустрічі військовослужбовця чи ветерана АТО, скаже просте та щире «дякую» чи просто посміхнеться.

Честь та слава захисникам України! Слава Збройним Силам України! 

 

Довідково

У 1992 році особовий склад 1129-й зенітно ракетний полк присягнув на вірність українському народові. До 2002 року входив до складу 72-ї гвардійської механізованої дивізії. З 2014 року полк брав участь у війні на сході України у складі сил Антитерористичної операції. З квітня по листопад 2018 року полку виконував  бойові    завдання     в    зоні    проведення  Операції  об'єднаних сил.  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень