Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

ПРЕЗИДЕНТ ПІДПИСАВ ЗАКОН ПРО ПРИЄДНАННЯ ГРОМАД ДО МІСТ ОБЛАСНОГО ЗНАЧЕННЯ

Дата: 07.05.2018 08:53
Кількість переглядів: 517

4 травня Президент України Петро Порошенко підписав Закон щодо добровільного приєднання територіальних громад до міст обласного значення (законопроект №6466).

Закон дозволяє містам обласного значення згуртувати навколо себе сусідні сільські та селищні ради і стати центром об’єднаної громади без зайвих бюрократичних процедур – в тому числі, без проведення виборів.

«Нарешті міста обласного значення можуть очолити процес створення спроможних громад. Політичні і економічні вигоди від приєднання очевидні і для міст, і для сусідніх селищ та сіл. До того ж, рішення громади приймають, як і раніше, добровільно. Вважаю, що не скористаються цим механізмом хіба що ті, хто не розуміє користі від об’єднання для розвитку території і поліпшення якості послуг мешканцям. Розраховуємо, що роз’яснювальну роботу в громадах очолить Асоціація міст України, членами якої, зокрема, є усі міста обласного значення», – прокоментував прийняття закону перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України В’ячеслав Негода.

У прикінцевих положеннях до закону зазначається, що в дію він вступає з 1 травня 2018 року.

Нагадаємо, закон входив до переліку важливих для продовження децентралізації законопроектів і був прийнятий Верховною Радою України 3 квітня 2018 року.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень