Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Турецькі бойові дрони, американські «Джавеліни» і інше озброєння підвищують ціну російської агресії проти України – Президент на Хмельниччині

Дата: 21.03.2019 08:53
Кількість переглядів: 503

Президент Петро Порошенко під час робочої поїздки на Хмельниччину взяв участь у випробуванні ударного безпілотного літального апарату Bayraktar турецького виробництва. 

«За своїми характеристиками цей безпілотник є одним із найкращих. Bayraktar побив світовий рекорд у класі тактичних середньовисотних безпілотних літальних апаратів за тривалістю польоту, протримавшись у небі понад добу на висоті вісім кілометрів. Він може нести ракетне озброєння, успішно знищуючи укріплення противника, у тому числі – вражати морські цілі», - наголосив Глава держави.

Президент значив, що коли українська сторона звернулася до Президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана і відверто розповіла про нагальну потребу, то турецький очільник вчинив як справжній друг та стратегічний партнер – переговори були швидкими і сьогодні ці БПЛА вже в Україні. Глава держави подякував своєму турецькому колезі.

«З надходженням безпілотників Bayraktar до Збройних Сил наші спроможності у протистоянні ворогу значно зростуть. Кажуть, поява американських «Стінгерів» в Афганістані стала свого часу переломним моментом у радянській авантюрі у цій країні. Вірю, що турецькі бойові дрони, американські «Джавеліни», інші позиції, які постачають нам наші партнери, вітчизняні вироби оборонно-промислового комплексу значно підвищать ціну брутальної агресії Кремля проти України», - наголосив Глава держави.

Президент зазначив, що сьогодні під час успішних випробувань БПЛА вразив ціль з точністю попадання менше одного метра відхилення.

«Доручаю начальнику Генерального штабу, міністру оборони здійснити всі необхідні заходи, прискорити проведення навчання, в тому числі і в Туреччині, українських воїнів. Якнайшвидше завершити весь цикл постановки на озброєння і доповісти мені, коли безпілотні ударні літальні апарати будуть передані в частини безпосередньо на лінію зіткнення», - сказав Президент.

«Так само треба буде зробити і щодо протитанкових комплексів «Джевелін». Доручаю, пане міністре, прискорити переговори про нові закупівлі в наших американських партнерів», - додав він.

Президент зауважив, що продовжиться робота щодо постановки нового, в тому числі ракетного, озброєння і передачі його ЗСУ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень