Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Геннадій Зубко: Лише 10% існуючих споруд цивільного захисту повністю готові до експлуатації за призначенням

Дата: 02.04.2018 08:53
Кількість переглядів: 503

Сьогодні ми – і Україна і весь світ - живемо у такий час, коли маємо загрози природного, техногенного характеру, а також пов’язані з російською агресією, провокаціями, ризиками терористичних актів. Тому, в зоні особливої уваги має бути інфраструктура захисних споруд цивільного захисту. Про це ми не говорили досить тривалий час, але сьогодні ми мусимо піднімати це питання. Адже мова – про безпеку наших громадян!

Про це на засіданні оперативного штабу ДСНС заявив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

«Сьогодні лише 10% існуючих споруд цивільного захисту повністю готові до експлуатації за призначенням, 60 % «частково готові» і 30% взагалі не готові. Це вкрай незадовільна ситуація! В умовах фінансової децентралізації, органи місцевого самоврядування, які мають на балансі споруди цивільного захисту, повинні спільно з територіальними підрозділами ДСНС, представниками ОДА і відповідальними службами ще раз перевірити  їх стан і виконати всі завдання, що стосуються безпеки громадян», - наголосив Геннадій Зубко.

Віце-прем’єр-міністр підкреслив, що забезпечення безпеки людей та громад – це найбільший пріоритет, особливо в умовах російської агресії.  

«Ми  ухвалюємо План дій – як на рівні центральної влади, так і на рівні влади на місцях, які мають змінити ситуацію. Населення повинно мати доступ до всіх цивільних споруд і стовідсотково бути захищене від загроз техногенного характеру. Тому, завдання для органів місцевого самоврядування і ОДА провести повну інвентаризацію, створити карту мережі всіх захисних цивільних споруд і оприлюднити на офіційних сторінках відповідальних органів», - наголосив Геннадій Зубко. 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень