ЯК НЕ ОПИНИТИСЬ НА ЛІКАРНЯНОМУ ЛІЖКУ ПІСЛЯ УРОЧИСТОГО БАНКЕТУ З НАГОДИ ВИПУСКУ З НАВЧАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ
Що треба врахувати, щоб потім не захворіли діти, не були витрачені гроші на ліки, щоб випускний запам’ятався тільки радісними подіями?
-
При вибору кафе чи ресторану поцікавтесь у керівництва закладу про наявність дозвільних документів. До закладу, який працює за правилами простіше пред’явити претензії в разі непорозумінь та ускладнень.
-
Поцікавтесь наявністю умов, необхідного складу приміщень, технологічного та холодильного обладнання суб’єкта господарювання, у відповідності до заявлених меню.
-
Не допускайте в меню страв домашнього приготування.
-
Будьте впевнені у якості продуктів. Запитайте про наявність документів, що підтверджують якість та безпечність харчових продуктів.
-
Не замовляйте в меню страви, які потенційно небезпечні ( особливо у теплу погоду) – салати з майонезом, паштети, страви з рубленого м’яса та риби, студні, фаршировані птиця та риба, торти та тістечка з кремом.
-
Не замовляйте велику кількість страв! Пам’ятайте!!!! Згідно санітарним нормам, середній термін зберігання бенкетних страв – 2 (дві) години. Ідеальний формат бенкету: приготували, подали, з’їли.
ПРОСТІ ПРАВИЛА ЗБЕРЕЖУТЬ ЗДОРОВ’Я ВАШОЇ РОДИНИ!
Білоцерківське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області