Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Ми розглядаємо райдержадміністрації як центри комунікації з громадами районів – Павло Козирєв

Дата: 12.07.2018 08:42
Кількість переглядів: 562

Фото без описуМи розглядаємо райдержадміністрації як центри комунікації з громадами районів. Адже від якості цієї комунікації залежить ефективність сплати місцевих податків, які є основним джерелом наповнення місцевих бюджетів. На цьому акцентував начальник Білоцерківського відділення ГУ ДФС у Київській області Павло Козирєв під час робочої зустрічі з місцевими райдержадміністраціями, які знаходяться на території адміністрування Білоцерківського відділення ГУ ДФС у Київській області, зокрема Тетіївської, Ставищанської, Білоцерківської, Володарської, Сквирської.

Під час зустрічі він нагадав, що рішення про розмір місцевих податків, зокрема земельного податку, приймаються виключно міськими, сільськими, селищними радами або радами ОТГ. А фіскальна служба – це організація, «яка тільки друкує квитанції про сплату цих податків».

«З одного боку місцева влада зацікавлена у максимальних ставках по сплаті місцевих податків. З іншого боку – потрібно розуміти, що є певний рівень доходів людей. Тому місцева рада має шукати здоровий компроміс між бізнесом, мешканцями, які мають сплачувати податок на землю чи нерухомість, і потребами місцевого бюджету, з якого ці люди отримують послуги. Це не просто», - вважає Павло Козирєв.

На його думку, дуже важливо пояснити людям, що податки, які надходять до місцевого бюджету – це кошти громади, які витрачаються на конкретні потреби цієї громади: будівництво та ремонти шкіл, лікарень, доріг, облаштування прибудинкових територій, харчування дітей у дитсадках і школах та багато іншого. 

«І тут важлива тісна співпраця між органами місцевого самоврядування і місцевими податківцями, які адмініструють податки, у тому числі і місцеві. Саме задля цього ми вже організовували зустріч з головами громад. А наступного тижня запланована зустріч із заступниками голів громад, які відповідають за економічний розвиток і місцеві податки», - повідомив Павло Козирєв. 

Він зазначив, що податківцям важлива комунікація з відділами соціального забезпечення у райдержадміністраціях, які мають інформацію по пільгам: інформацію щодо наданих пільг зі сплати податку на нерухоме майно та рішення щодо наданих пільг зі сплати земельного податку. 

За матеріалами прес-служби Білоцерківського відділення ГУ ДФС


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень