Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Київська область: за дві доби рятувальники ліквідували 171 пожежу трави та сміття, внаслідок однієї з цих пожеж загинула людина

Дата: 02.04.2019 08:41
Кількість переглядів: 509

Фото без описуДві останні доби у рятувальників Київської області видалась не з легких, вони залучались до ліквідації 171-ого загорання  трав'яного настилу та сміття на загальній 216,19 га. На одній з цих трав’яних  пожеж сталося непоправне -  загинула людина.

Цей випадок стався 31 березня. О 15:25 до оперативно-диспетчерської служби Переяслав-Хмельницького району надійшло повідомлення про загорання в с. Переяславське. До місця виклику було направлено черговий караул 27-ї Державної пожежно-рятувальної частини. По прибуттю рятувальниками встановлено, що виникло загорання трав’яного настилу. Після ліквідації пожежі о 16:26 рятувальниками було виявлено тіло чоловіка. Ним виявився громадянин 1946 року народження. Причина пожежі та загибелі людини встановлюється.

Також, масштабна за розмірами пожежа трав’яного настилу виникла 30 березня  у селі  Велика Офірна Фастівського району. О 17:40 рятувальники отримали сповіщення по пожежу, а вже о 20:15 повністю її ліквідували  на площі 5 га. На гасіння даної пожежі було залучено 4 одиниці техніки та 12 чоловік особового складу.

Найбільш пожежонебезпечними  стали Баришівський, Макарівський, Кагарлицький, Ставищенський та Білоцерківський  райони Київщини.

Загорання такого характеру поряд є дуже небезпечним, адже подальше перекидання, наприклад, на лісові масиви може спричинити серйозну пожежу. Також коли горить трава біля житлових будинків, розповсюдження вогню далі, як правило, тягне за собою матеріальні втрати і також шкодить життю, здоров'ю людей. Тому працівники ДСНС України у Київській області закликають, при спалюванні сухої трави, чи то сміття, дотримуватись всіх запобіжних правил, не залишаючи полум'я без нагляду, а в разі невпевненості у ситуації, негайно звертатись до Служби порятунку за номером "101" ! 

За матеріалами https://kv.dsns.gov.ua 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень