Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Українська мова має всюди звучати на повний голос - Президент на відкритті Форуму видавців у Львові

Дата: 20.09.2018 10:39
Кількість переглядів: 627

Президент Петро  Порошенко зазначає, що українці вже перейшли рубікон і стали купувати нині більше українських книжок, ніж як колись – російськомовних. «Ми сьогодні в своїй державі будемо читати свої книжки на своїй мові», - сказав Президент, виступаючи на відкритті XXV Форуму видавців у Львові.

Глава держави зазначив, що для перемоги у боротьбі за суверенітет, незалежність та територіальну цілісність України нам потрібно зміцнювати засади нашої  державності.

«Однією з засад нашої державності є українська мова. Перед нами стоїть важливе завдання - забезпечення розвитку і функціонування української мови як державної в усіх сферах суспільного життя та на всій території України, посилення її консолідуючої ролі в українському суспільстві, як засобу зміцнення державної єдності», - наголосив Петро Порошенко. Він підкреслив, що саме на це спрямований президентський Указ та цілий ряд підписаних ним законів.

«Але на цьому не можна зупинятись. Нам потрібне законодавче врегулювання всіх питань, пов’язаних зі статусом української мови як державної. Більше того, нам потрібна активна позиція суспільства, спрямована на розширення сфери функціонування і застосування української мови, реалізацію усіх без винятку положень мовного законодавства», - зазначив Глава держави.

«Чому так відбувається? Тому, що цього хоче український народ. Соціологічні дослідження засвідчують – ми любимо свою українську мову, ми хочемо її чути, нарешті. І дуже просто – ми хочемо нею говорити. Це стало драйвом, це стало модним», - сказав Петро Порошенко.

«Українська мова має всюди звучати на повний голос. І не лише всередині країни. Але найповніше вона розкриває свій потенціал, розвивається і формує своє майбутнє саме у друкованому слові»,  - підкреслив Президент.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень