Білоцерківська районна державна адміністрація
Київська область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відбувся виїзний прийом громадян в рамках Програми «Підтримка прозорого управління земельними ресурсами в Україні»

Дата: 02.10.2018 08:38
Кількість переглядів: 620

Фото без описуНа виконання Меморандуму підписаного Мін'юстом, Координаційним центром з надання правової допомоги, Державним підприємством «Національні інформаційні системи» та Міжнародним банком реконструкції та розвитку, в рамках Програми «Підтримка прозорого управління земельними ресурсами в Україні» 27 вересня 2018 року директором Білоцерківського місцевого центру, Сірик О.С. та начальником відділу правової інформації та консультації Білоцерківського місцевого центру Вдовикою О.М. було проведено прийом громадян у с. Дрозди та с. Поправка Білоцерківського району.

У селі Дрозди на прийом звернулися 13 осіб з 14 питань, які стосувалися земельного, адміністративного, житлового, спадкового, сімейного права та соціального забезпечення. Прийом громадян відбувся за участі голови сільської ради Г.О. Морської.

У с. Поправка на прийом звернулися 6 осіб з питань земельного, сімейного права та соціального забезпечення. Прийом громадян відбувся за участі голови сільської ради І. П. Кабули. Мешканців села турбували питання, які стосуються безпосередньо земельного права, а саме: розірвання договору оренди землі (паю), з метою використання в особистих потребах, ведення господарства, пролонгація договору оренди землі (паю), у разі смерті орендодавця, розірвання договору оренди землі (комунальна власність) та отримання дозволу на викуп земельної ділянки комерційного призначення, скасування права власності на земельну ділянку, а також інші питання, наприклад: порядок отримання субсидії, порядок стягнення аліментів з дітей на утримання непрацездатних батьків, визнання спадщини відумерлою, забезпечення безпеки руху (встановлення обмежувачів швидкості руху). Всім було надано вичерпні консультації в рамках чинного законодавства.

Присутні під час прийому громадяни були поінформовані про проект “Я маю право» та отримали роздаткові матеріали з питань вирішення земельних спорів, зокрема буклети за темами проекту “ Я Маю Право” та зразки заяв: про передачу земельної ділянки у власність та отримання дозволу на розробку проекту відведення земельної ділянки, про припинення договору оренди, про отримання інформації щодо розміру частки (паю) та його вартості, щодо отримання інформації про наявність земель запасу та резерву, заява про скасування незаконних реєстраційних дій, про проведення позапланової перевірки дотримання вимог земельного законодавства, про передачу на строкове утримання полезахисних лісових смуг за метою їх повноцінного збереження та використання за цільовим призначенням, про встановлення твердих меж земельних ділянок та інше. Дана друкована продукція була надана також і старостам округів для інформування та розповсюдження серед мешканців громади.
З сільськими головами досягнуто домовленості щодо проведення правопросвітницьких заходів для населення на базі шкіл та бібліотек.

Виїзди до населених пунктів Білоцерківського району продовжуються. Для надання правових консультацій у сфері земельних відносин та інших питань, наступні прийоми громадян працівниками Білоцерківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги відбудуться в приміщеннях селищних рад:

- 09 жовтня 2018 року з 10:00 до 12:00 год. за адресою: с. #Мала_Вільшанка, вул. Перемоги буд. 24;
 - 09 жовтня 2018 року з 13:00 до 15:00 год. за адресою: с. #Бикова_Гребля, вул. П. Кабули, буд. 5; 

- 17 жовтня 2018 року з 10:00 до 12:00 год. за адресою: с. #Фурси, вул. Я. Мудрого буд.1;
- 17 жовтня 2018 року з 13:00 до 15:00 год. за адресою: смт #Терезине, вул. Першотравнева, буд.2.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень